Ron van der Spoel

God

14 december 2018 door Groot Nieuws Radio

Terugluisteren: Ron van der Spoel over de functie van engelen

"Engelen zijn in de eerste plaats geschapen om God te eren, ze loven en prijzen Hem. Het tweede is dat er een taak bij kwam: het beschermen van de mensen en ze te helpen." Dit vertelde Ron van der Spoel bij Groot Nieuws Radio.

Van der Spoel: "Christenen denken vaak dat mensen hen niet serieus nemen als ze het over engelen hebben. Als predikant heb ik talloze verhalen gehoord van mensen die in de geheimhouding iets wilden vertellen over hoe een engel bij ze was tijdens belangrijke momenten of aan hun ziekbed stond. Dat ging over personen die vrede brachten en zeiden: Wees niet bang, ik ben bij je."

New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

"Het is mooi voor ons om te zien, engelen loven en aanbidden God. Wij mogen op aarde meedoen en eren en aanbidden dan samen God." Klik hier om het volledige gesprek terug te luisteren.

Lees ook: "Christenen zijn omringd door een legermacht engelen" en Op deze 5 manieren werken engelen in jouw leven.

Reacties

Engelen zijn m.i. een soort geestelijke robots, ze doen een afgebakend stuk van Gods wil op een specifieke plaats, zolang God dat nodig vindt. Ze kunnen niets anders - er bestaan dus geen 'gevallen' engelen, ze kunnen niet eens 'vallen'. De oorlog in de Hemel waar de Bijbel over spreekt, is ook niet tussen engelen onderling maar tussen engelen en geesten.
J
Beste Kees,

Heilig, heilig heilig is de HEERE van de legermachten, roept de ene Seraf tegen de ander. Heel de aarde is vol van Zijn heerlijkheid. Jesaja 6,3. Ja hoor, ik hoor de robots al zingen.

Ik zou zeggen, bestudeer de bijbel eens: o.a. Job 1, 6-12, Jesaja 14, 12-15. Onderstaande link zou je erbij kunnen helpen:

https://www.bijbelengeloof.com/index.php?option=com_content&view=article&id=145:engelen-en-gevallen-engelen&Itemid=98

Later mag je me eens uitleggen wat nu het verschil is tussen engelen en geesten.

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify