God

09 januari 2019 door MAF

Familie De Leeuw verspreidt Gods Woord in Zuid-Soedan: "Wie vertelt ons over Jezus?"

Kijkt u wel eens naar het programma “Ik vertrek”? Wat zou u doen als een leider van de onbereikte Laarim bevolking in het Boya gebergte in Zuid-Soedan u zou vragen: “Willen jullie mensen sturen die ons en onze kinderen kunnen vertellen over Jezus Christus?”

MAF (Mission Aviation Fellowship) vliegt het Evangelie naar zeer afgelegen gebieden in de wereld.

In Zuid-Soedan zijn 900 onbereikte bevolkingsgroepen die nog nooit over Jezus hebben gehoord. Per juli 2016 gaf Africa Inland Mission (AIM) gehoor aan de oproep en twaalf personen waaronder drie jonge gezinnen wonen nu bij de Laarim bevolking. De familie De Leeuw vertrok in 2017 en is nu ook onderdeel van dit team dat de Laarim wil bereiken met het Woord van God. Lees over het leven met vier kleine kinderen tussen de bergen, woestijngebieden en doornstruiken. Er is geen stromend water in huis, geen winkels om boodschappen te doen. MAF brengt een keer per maand boodschappen, want vervoer over de enige weg naar het dorp is te onveilig. Lees hoe God aan het oogsten is in Zuid-Soedan.

Bekijk de film over het werk van AIM onder de Laarim.

“God is aan het oogsten”
Joost Bijl bracht in de herfstvakantie met leden van de MAF Business Club een bezoek aan de familie De Leeuw. Zo konden acht deelnemers aan de MAF-reis met eigen ogen zien hoe Ard en Carin de Leeuw leven en wat het hen kost om hier te zendeling te zijn. Ard vertelt: “In het eerste jaar hebben we de Laarim-taal geleerd om de bevolking in hun eigen taal te kunnen spreken. Voor zout en zeep komen er elke dag dorpelingen bij ons huis, omdat dit hier niet te koop is. Anderen komen langs voor de behandeling van schorpioenbeten en andere medische behandelingen.

Op zaterdag ontmoeten we het dorpshoofd en andere dorpelingen in de kerk die we hebben gesticht. We vertellen Bijbelverhalen en beantwoorden vragen van de kerkgangers: "Is er leven na de dood?" en "Waarom is Jezus voor mij gestorven?" Via MP3-spelers kunnen mensen naar christelijke liederen en Bijbelverhalen luisteren in hun eigen taal. Inmiddels zijn het dorpshoofd en een aantal van zijn zonen tot geloof gekomen. God is aan het oogsten en het is geweldig om daar getuige van te zijn. Zonder MAF kunnen we de mensen hier in Kali niet dienen. Wij vertrouwen op MAF en de landingsbaan in Kimatong om ons veilig in en uit Kali te krijgen. MAF is een grote zegen voor ons.”

"Is het God die regen geeft?"
De Laarim wonen in kleine hutjes en hun bestaan is afhankelijk van veehouderij. Ze leven van hun kudde. Ze fokken de dieren, eten hun vlees, drinken hun melk, slapen onder de dierenhuiden en gebruiken de dieren als bruidsprijs. Pas vroegen de dorpelingen "Is het God die regen geeft?" Toen het antwoord ja was, vroegen de mensen om te leren hoe ze moeten bidden, want ze hadden regen nodig.

Die zaterdag leerden Ard en Carin de mensen een eenvoudig gebed in hun eigen Laarim taal. "Jezus, geef ons regen." Ze moedigen de mensen aan om naar hun tuin te gaan en dat gebed te bidden. Minder dan twee uur na de kerkvergadering kwamen de regen! Dit was de eerste regen van het seizoen in Kali. Ze hebben op een heel praktische manier ervaren dat God het gebed beantwoordt.

Lees hier meer over het werk van MAF.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify