Nieuws

12 december 2018 door Kerk in Actie

Kerken in Nederland aan tafel met vluchtelingen

Kerk in Actie organiseert op 18 december, tijdens de internationale dag van de migrant, de landelijke actie ‘Tafels van Hoop’. Vorig jaar zorgde de actie een meer dan 3000 meter lange tafel. Ook dit jaar hebben diverse kerken en buurthuizen in Nederland een tafel aangemeld waaraan zij die dag samen met vluchtelingen plaatsnemen.

De actie sluit aan op de kerstcampagne 'Geef licht aan kinderen in de knel', waarin Kerk in Actie (onderdeel van de Protestantse Kerk in Nederland) aandacht vraagt voor vluchtelingenkinderen in Myanmar en Syrië.

In Syrië zijn ruim 12 van de 18 miljoen mensen op de vlucht, de helft van hen is kind. Een groot deel bevindt zich in het land zelf, anderen in omliggende landen als Libanon of Jordanië, en een relatief klein deel is via levensgevaarlijke routes in Europa terechtgekomen.

“Deze mensen hebben onze hulp door middel van betrokkenheid, gebed en financiële steun hard nodig. Juist nu er sprake is van wederopbouw," laat René de Reuver, scriba van de Protestantse Kerk in Nederland, weten. De scirba bracht recent een bezoek aan vluchtelingen in Nederland en Libanon.

Met Tafels van Hoop wil Kerk in Actie aandacht vragen voor de situatie van Syrische vluchtelingen en in Nederland. De organisatie hoopt dat onder meer kerken en scholen aan deze tafels het gesprek voeren over en mét vluchtelingen. "Het is goed om met vrienden, leerlingen en kerkleden te eten, geld op te halen voor vluchtelingen en te praten over hun situatie. Maar het geeft een extra dimensie om ook vluchtelingen uit te nodigen aan uw tafel," stelt de Reuver.

Dit jaar zijn er Tafels van Hoop in onder meer Akkrum, Amsterdam, Arnhem, Asperen, Barendrecht, Bolsward, Den Bosch, Den Ham, Delft, Deventer, Eefde, Emmen, Ermelo, Gouda, Hattem, Hilversum, Hoogeveen, Hoogland, Huizen, Klaaswaal, Leek, Maarssen, Maurik, Meerkerk, Middenbeemster, Nieuwegein, Nijkerk, Ouderkerk aan den ijssel, Rotterdam, Stegeren, s-Gravenzande, Twijzelerheide, Veenendaal, Vreeland, Zoetermeer, Zuidhorn.

Lees hier meer over dit initiatief van Kerk in Actie.

Reacties

T
Een mooi initiatief! Wel hoop ik dat er ook eens een dag wordt georganiseerd voor Nederlandse burgers, die moeilijk zitten. Ik denk hierbij aan mensen, die (1). jarenlang klanten van de voedselbank zijn (2).daklozen, (3).jarenlang op een sociale huurwoning wachtenden en (4).financieel zwakke bejaarden in een verpleeghuis. Als de kerken hieraan wel aandacht besteden; herzie ik mijn mening.
REAGEER

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify