Homo
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

12 december 2018 door Dick van den Bos

Pastor over homo-uitspraken Lauren Daigle: "We behagen de wereld meer dan Gods woord"

Pastor Shane Idleman vertelt op Your QFM wat volgens hem het échte probleem is met christelijke superster Lauren Daigle, die zich niet uitspreekt over homoseksualiteit. Dat zegt hij in de onderstaande podcast.


powered by podcast garden

Daigle was twee weken geleden wereldwijd in het nieuws, nadat ze niet wilde zeggen dat homoseksualiteit een zonde is. Naast veel lof, leverde het haar ook een storm aan kritiek op.

Idleman vertelt dat je in de positie van Daigle voorzichtig moet zijn, vooral nu ze overal door mainstream-shows wordt uitgenodigd. "Als ik bijvoorbeeld word uitgenodigd bij Ellen DeGeneres, de lesbische comedian, om daar mijn geloof in God te delen, door bekering van zonden, tot miljoenen mensen - dan zou ik het doen. Maar als ik niet over de moeilijke dingen mag praten, dan moet ik het misschien niet doen."

Niet verrassend
"De trend om homoseksualiteit te omarmen is eigenlijk niet verrassend", zegt Idleman. "Veel mensen hebben simpelweg niet hun leven in die mate neergelegd, dat de Geest kan werken met een levensveranderende intensiteit, die beschreven staat in Handelingen 1:8.

Wanneer een persoon daadwerkelijk de vervulling met de Heilige Geest ervaart, dan is er een transformerende kracht, een liefde voor God, voor Zijn woord en voor Zijn Geest", legt hij uit. "We kunnen God beter behagen dan mensen."

Worstelen
"Ik ken ook mensen die worstelen met homoseksualiteit, maar dat zal mijn theologie niet moeten bepalen", zegt Idleman. "Om echt hoop aan te bieden, dan moeten we de waarheid in liefde spreken."

"Spijtig genoeg bidden we vaak gehaast, maar we lezen nauwelijks in Gods woord. We spenderen liever onze uren aan televisie, films en internet en we vragen ons af waarom we zo weinig geestelijke kracht hebben. We zijn meer vervuld met de wereld, dan met de Geest van God. Ik geloof oprecht dat de grootste noodzaak in de kerk van vandaag is dat we onze zonden belijden, veel bidden, het Woord gehoorzamen en gevuld zijn met de Geest."

Reacties

Shane Idleman heeft volkomen gelijk. Hij slaat de spijker op zijn kop.
Het is zo jammer dat evangelischen zo denigrerend doen over homo's en lesbiennes. We hebben het nooit over de zonde van hoogmoed waar God van walgt. Met onze houding over wat zonde is lijken we meer op de farizeeër die tot God roept hoe blij hij is dat hij niet zo is als de tollenaar...

God zelf overtuigt van zonde. Laten we eens beginnen met echt lief te hebben..en ons eigen hart te onderzoeken..
Lipkje Visser: touché... Bedankt.
Toon meer reacties (2)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Error: could not load events
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Bekijk onze abonnementen.