Mooi

12 december 2018 door Shehera Vega Sánchez

Grootschalige zoektocht naar donoren voor de zieke Zainab (2)

Een bloedbank in Florida is een wereldwijde zoektocht gestart voor bloeddonoren, zodat het leven van de tweejarige Zainab Mughal gered kan worden. Het meisje vecht tegen neuroblastoom, een agressieve vorm van kinderkanker, en heeft een bloedtransfusie nodig om te overleven. Helaas is haar bloedtype bijna niet te vinden, zo meldt abc News.

Antigeen
Het bloedtype van Zainab is erg zeldzaam, omdat ze een antigeen mist dat de meeste mensen in hun rode bloedcellen hebben. Haar donoren moeten dit antigeen ook missen, anders stoot het lichaam van Zainab de transfusie af. Om in aanmerking te komen als donor moet je Pakistaans, Indisch of Iraans zijn en bloedtype 'O' of 'A' hebben. Hierna is het nog maar de vraag of je het antigeen mist. Slechts vier procent van deze mensen zullen geschikt zijn.

'Dan kan ik later tegen mijn dochter vertellen hoeveel mensen moeite hebben gedaan om haar leven te redden'

Niet genoeg
Hoewel er al drie donoren zijn gevonden, is dit helaas nog niet genoeg. Er moeten minimaal zeven tot tien donoren zijn om het meisje ook in de toekomst de bloedtransfusies te geven die ze nodig heeft.

Via de grote zoektocht hoopt de lokale bloedbank, OneBlood, deze mensen te vinden. "Het is alles op alles. We zoeken de hele wereld af om bloed te vinden voor dit meisje", schrijft de organisatie. "Door haar verhaal te delen, hopen we dat er zich mensen melden die aan de criteria voldoen."

Ook de ouders van Zainab roepen iedereen uit het Midden-Oosten op om zich te melden. "Dan kan ik later tegen mijn dochter vertellen hoeveel mensen moeite hebben gedaan om haar leven te redden", zei de vader, Raheel Mughal, tegen ABC News.


Vond je dit een mooi artikel? Dit artikel is powered by Bambr.
Klik hier om meer artikelen op Bambr.nl te lezen.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals
Vakanties
Hier adverteren?

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify