dochter

Mooi

12 december 2018 door Shehera Vega Sánchez

Moeder: 'Ik wil dat mijn dochter het licht in deze wereld is'

Kinderen moeten tegenwoordig steeds meer. Ze moeten goed zijn in sport, mooi kunnen tekenen en bovenal erg slim zijn. Deze moeder is daar echter klaar mee. "Ik leer mijn dochter niet hoe zij slim moet zijn, ik leer haar vooral om aardig te zijn", vertelt ze aan Famme.

Natuurlijk is het fijn als je kinderen slim zijn, maar voor deze mama is niet echt van belang. Aardig zijn is volgens haar namelijk veel belangrijker dan slim zijn. Ze is dan ook nog niet begonnen met het 'onderwijzen' van haar 2-jarige dochter. "Misschien is dat dan wel de reden dat mijn dochter haar voeten nog steeds in haar mond wil stoppen", merkt ze grappend op.

'ik wil haar leren aardig te zijn ondanks dat de rest van de wereld dit soms niet is'

Kinderlijk gedrag
Dit kinderlijke gedrag baart haar gelukkig absoluut geen zorgen. Zo gaat ze vaak genoeg met haar dochter op pad, laat haar dingen zien en legt haar dingen uit. "Wat ik niet doe is het ‘proberen te vergroten van haar woordenschat."

"Het enige wat ik wil is Roos leren om aardig te zijn; ik wil haar leren aardig te zijn ondanks dat de rest van de wereld dit soms niet is."

Dankjewel en alsjeblieft
Mensen een hand geven, netjes dankjewel en alsjeblieft zeggen: dat zijn volgens de moeder de belangrijke lessen die haar dochter nu moet leren. Toekomstige cijfers mogen de waarde van haar dochter als persoon namelijk niet bepalen.

'Ik wil dat mijn dochter het licht in deze wereld is'

"Ik hoop dat mijn dochter straks het mens is wat lief is tegen kinderen die gepest worden. Dat vind ik veel meer waard dan een mooi rapport. Ik wil dat mijn dochter het licht in deze wereld is. Wie goed doet, wie goed ontmoet – en dat is het enige wat ik voor haar wil."

Lees het hele artikel hier.


Vond je dit een mooi artikel? Dit artikel is powered by Bambr.
Klik hier om meer artikelen op Bambr.nl te lezen.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify