Tempelberg
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

12 december 2018 door CIDI

Australische regering klaar om Jeruzalem als hoofdstad te erkennen

De Australische regering staat op het punt om Jeruzalem officieel als hoofdstad van Israël te erkennen. Dit melden verschillende media uit Israël en Australië volgens het Centrum Informatie en Documentatie Israël (CIDI).

De erkenning, die al langer in de maak is, zou vandaag in de Australische ministerraad worden gepresenteerd. Het is onduidelijk of Australië alleen West-Jeruzalem als hoofdstad erkent of de algemene aanduiding Jeruzalem zal gebruiken. Eerder hebben de Verenigde Staten en enkele andere landen hun ambassade naar Jeruzalem verplaatst. Ook de nieuwe president van Brazilie heeft aangekondigd van zins te zijn om Jeruzalem te erkennen als hoofdstad van Israël en de ambassade naar Jeruzalem te verhuizen.

Eerder dit jaar opende de Verenigde Staten op 14 mei de nieuwe ambassade in Jeruzalem. De regering van president Donald Trump deed dit zodat het samenviel met de zeventigste verjaardag van Israël. Dit soort besluiten liggen heel gevoelig. De erkenning van Jeruzalem als hoofdstad van Israël wekte de woede van de Palestijnen, die Oost-Jeruzalem beschouwen als hoofdstad van hun Palestijnse staat.

Onlangs liet de Palestijnse Autoriteit (PA) weten dat het een rechtszaak tegen de VS gaat aangespannen bij het Internationaal Gerechtshof in Den Haag.

Lees ook: Het gaat niet om Jeruzalem!

Reacties

J
Wanneer verdwijnt de "verdwazing", die er sinds van Agt - die de ambassade UIT Jeruzalem gehaald heeft - in onze regering is binnengeslopen, en komt men tot bezinning door ONZE / MIJN ambassade weer naar Jeruzalem TERUG te verplaatsen!

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Start je gratis maand.