Paul Blokhuis

Nieuws

12 december 2018 door Jeffrey Schipper

Abortuskwestie: Staatssecretaris ChristenUnie gaat 'kritisch' gesprek aan met Siriz

Voordat op 1 april volgend jaar subsidies worden verstrekt gaat staatssecretaris Paul Blokhuis (VWS) 'kritisch en indringend' spreken met al de keuzehulporganisaties, waaronder Siriz. Daar hebben regeringspartijen VVD, CDA, D66 en ChristenUnie mee ingestemd, laat het Reformatorisch Dagblad weten.

D66 en VVD drijven ChristenUnie-staatssecretaris Paul Blokhuis (Volksgezondheid) in het nauw in een meningsverschil over een christelijke vraagbaak voor ongewenst zwangere vrouwen. Als Siriz blijft deelnemen aan campagnes tegen abortus, dan moet Blokhuis de subsidie stopzetten, stellen de beide regeringspartijen. Ze willen dat de Tweede Kamer dat onderstreept en hebben daarvoor genoeg partijen achter zich.

PvdA en GroenLinks zijn hier niet tevreden over en willen dat Siriz alle banden met VBOK verbreekt voordat het voor subsidie in aanmerking komt. Staatssecretaris Paul Blokhuis (VWS) gaat geen extra subsidievereisten meer toevoegen aan de voorwaarden die hij al eerder had opgesteld. Die criteria zijn onder meer dat de keuzehulp niet sturend mag zijn en dat de aanbieders ervan hun waarden niet mogen opdringen aan de cliënten.

Lees ook: Staatssecretaris ChristenUnie onder vuur vanwege abortuskwestie. Rik en Dick bespraken de kwestie onlangs in de CIP Podcast: Ophef over vermeende partijdigheid Siriz: zijn hun adviezen wel of niet neutraal?

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify