Ds. J. J. van Eckeveld

Nieuws

12 december 2018 door Jeffrey Schipper

Synodepreses GerGem met emeritaat vanwege gezondheidsredenen

Ds. J. J. van Eckeveld gaat per 9 april 2019 met emeritaat. Dit besluit nam de synodepreses van de Gereformeerde Gemeenten vanwege gezondheidsredenen en vanwege de leeftijd van 70 jaar die de predikant inmiddels heeft bereikt, laat GerGeminfo.nl weten.

Van Eckeveld werd in juni 1976 beroepbaar gesteld. Uit de vele beroepen die destijds op hem werden uitgebracht mocht dat van Zeist worden aangenomen. Het is in al die jaren de enige gemeente geweest die hij heeft gediend als predikant. "Het is goed dat een predikant van tijd tot tijd ergens opnieuw begint," zei Van Eckeveld eerder in gesprek met CIP.nl. "Maar in mijn geval had ik vanuit een verstandelijke redenering ‘ja’ moeten zeggen. Dat kan en wil ik niet. Ik moet weten dat de Heere mij de weg naar een nieuwe gemeente wijst. Daarom zie ik mijzelf als een uitzondering die de regel bevestigt."

De predikant lijdt al meer dan twintig jaar aan multiple sclerose. Hierover zei hij eerder in dit CIP-interview: “In 1994 kreeg ik mijn eerste MS-aanval. Tijdelijk was ik blind aan één oog. Vier jaar later volgde de tweede MS-aanval. Destijds kon ik nauwelijks lopen. Gelukkig gaat het om een milde vorm die geen grote belemmeringen met zich meebrengt. Ook heb ik een keer een hartstilstand gehad. Nu gaat het naar omstandigheden goed en dank ik de Heere dat ik iedere zondag Zijn Woord mag verkondigen.”

Lees hier het meest recente interview met Van Eckeveld: "De Heere is mij na 40 jaar nog steeds niet beu".

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals
Vakanties
Hier adverteren?

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify