genderdebat

Nieuws

12 december 2018 door SGP

SGP organiseert donderdag rondetafelgesprek over gender

Aanstaande donderdag organiseert de SGP van 14.00-16.00 uur een Rondetafelgesprek in de Tweede Kamer (Dreeskamer) over het thema ‘gender’. Aanleiding voor dit gesprek is dat het kabinet genderdiversiteit actief promoot en dat met diverse maatregelen wil bekrachtigen. Minister van Engelshoven zegt bijvoorbeeld dat we “afmoeten van het stereotype dat een gezin een man, een vrouw en kinderen is.”

SGP-Kamerlid Bisschop: “Genderdiversiteit houdt de gemoederen bezig. Het is duidelijk dat we oog moeten hebben voor transgenders en interseksuele personen. Tegelijkertijd bestaat er onvrede en onbegrip in Nederland over de genderneutrale benadering door de regering.” Die benadering roept volgens de SGP’er vragen op. “Moet ineens heel Nederland genderneutraal benaderd worden? Wat gaat dit betekenen voor het onderwijs? En wat heeft dit voor gevolgen voor gezinnen en opgroeiende kinderen?” vraagt hij zich af.

Lees ook: Een derde gender, wat moeten we daarvan vinden? en SGP-Kamerlid verzet zich tegen "staatsgeleide genderindoctrinatie" van kabinet.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify