Week van het Leven

Dagelijks leven

11 december 2018 door RMU

De Week van het Leven: dit waren de hoogtepunten

Het leven is waardevol in iedere levensfase, omdat God de Schepper en Onderhouder is van het leven. Dit is de rode draad geweest van de Tour voor het Leven die RMU georganiseerd heeft in de Week van het Leven. We delen graag enkele hoogtepunten met u.

De RMU is een actieve, professionele organisatie die werkt vanuit een bijbelse visie en opkomt voor uw belangen. Een vakorganisatie met eigen specialisten op alle terreinen van werk en arbeidsrecht.
  • Maandagochtend begint de tour met een ontbijtsessie in ‘De Eersteling’. Deze instelling is de eerste christelijke woonlocatie voor mensen met een beperking. Zeer indrukwekkend is het getuigenis van twee bewoners. Ze vertellen hoe God hun leven leidt, maar ook dat ze mogen weten dat God hun leven waardevol vind.
  • Dit getuigenis spraken ze ook uit voor een grote groep studenten op het Hoornbeeck College. Naast deze twee bewoners spreken Kees van der Staaij (SGP) en Kees van Helden (St. Schreeuw om leven) een statement uit waarom het leven zo waardevol is. Riekelt Pasterkamp (presentator) en Peter Heemskerk (RMU) riepen de studenten op om “Warm te lopen voor het leven”. Studenten ontvangen een warme shawl met de boodschap ‘Loop warm voor het leven’.
  • Naast bezinning op de beschermwaardigheid van het leven, doen de studenten ook kennis op in deze week. Adullam, Helpende Handen, Jemima en De Schutse geven workshops op de locatie Apeldoorn van het Hoornbeeck College. Siloah zet meerdere keren de deuren van een instelling open, en blijkt een waar ambassadeur van de gehandicaptenzorg. Bij Nebo in Zwijndrecht genieten studenten van een High-Tea samen met de oudere bewoners. Studenten spelen een spel met de bewoners van Siloah in s’ Gravenpolder en genieten van de baksels van de cliënten in Bodegraven.

De Week van het Leven is een week boordevol activiteiten. Het zijn er teveel om op te noemen. Het is een week waarin de waarde van het leven in woorden wordt uitgedrukt. Daarnaast juist ook door alle stralende gezichten van bewoners en cliënten. Ontroerend is het gedicht wat een van de bewoners in Zeeland had geschreven. Een dankgedicht omdat de studenten waren gekomen.

New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Baby van de Dag
In de Week van het Leven staat elke dag een ‘baby van de dag’ centraal. We bezoeken een kersvers ouderpaar en maken een foto van de baby met het stralend echtpaar. Deze publiciteitscampagne roept iedereen op om onze zegeningen te tellen en ieder geboren kind te mogen zien als een zegen!

Helden van de zorg
Tot slot hebben we in deze week ook een nieuwe prijs in het leven geroepen. Vanaf dit jaar huldigt de RMU een zorgteam tot “Helden van de zorg”. Juist in de Week van het Leven is het ook belangrijk om een team in het zonnetje te zetten vanwege het werk wat ze dagelijks doen. Dit jaar is RST Kraamzorg uit Barneveld uitgeroepen tot “Helden van de zorg 2018”!

De Week van het Leven was een waardevolle week. We vergeten zo snel waarom het leven waardevol is. Daarom is het goed ieder jaar een week te hebben waarin we hier bijzonder bij stil staan. Een week waarin we met elkaar nadenken, elkaar ontmoeten en met elkaar God loven omdat Hij ons op een wonderlijke wijze gemaakt heeft!

Lees hier meer over het werk van RMU.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify