Mooi

11 december 2018 door Shehera Vega Sánchez

Amsterdamse Romy (7) met downsyndroom is nu al een beroemd model

De jonge Romy is nu al een bijzonder model. Het 7-jarige meisje heeft blauw ogen, blonde lokken en is nu al het gezicht van meerdere modemerken. En hebben we al verteld dat deze mooie dame het syndroom van Down heeft?

Niet verlegen
De Amsterdamse Romy wordt absoluut niet verlegen van een camera. Ondanks haar leeftijd heeft ze al op de cover van verschillende magazines gestaan en steelt ze de show op de catwalk. Daarnaast is ze ook nog eens het gezicht van handicap.nl. Dit ging echter niet van een leien dakje.

Bewapend met een stapel professionele foto's bezocht Romy's moeder, Joyce, verschillende modellenbureaus. Geen een van hen wilde Romy onder hun hoede nemen, aangezien ze niet op zoek waren naar kinderen met Down.

Volhouden
Toch bleven Joyce en Romy volhouden. Gelukkig maar, want inmiddels is Romy een heuse ster. Met haar knappe gezicht en lieve uitstraling bewijst ze dat mensen met een beperking het ook ver kunnen schoppen.

"Mensen moeten kijken naar de mogelijkheden in plaats van naar de beperking", vertelde haar moeder aan Editie NL. "Deze kinderen kunnen heel veel. Niet alleen in de modellenwereld, maar ook op school en in de sportwereld."

In Nederland vinden jaarlijks tienduizenden abortussen plaats. Het is steeds meer geaccepteerd om ook baby's met het Downsyndroom te aborteren. Afgelopen zaterdag liepen meer dan 10.000 christenen mee tijdens de Mars voor het Leven. Het verhaal van deze Romy onderstreept de noodzaak van deze Mars!

Vond je dit een mooi artikel? Dit artikel is powered by Bambr.
Klik hier om meer artikelen op Bambr.nl te lezen.

Reacties

H
Het is opvallend hoe zorgvuldig de Mars voor het Leven uit het nieuws is gehouden. En dat elk jaar, terwijl het toch een groot evenement is. Een mars voor abortus waar maar tweeduizend mensen aan zouden hebben deelgenomen, zou het nieuws wel hebben gehaald. En dat met journalisten die steeds weer beweren 'gewoon' hun werk te doen, waarmee ze willen zeggen dat ze verslag doen van wat gebeurt, van wat zich aandient.
REAGEER

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify