Mooi

11 december 2018 door Redactie

Man geeft zijn businessclass-stoel af aan moeder met ziek kind

Kelsey Rae Zwick is al een paar dagen op zoek naar de man die zijn eerste klas vliegtuigstoel afstond aan haar en haar dochtertje. Nu heeft ze deze barmhartige Samaritaan gevonden. Dat meldt het Algemeen Dagblad.

Op de vlucht van Orlando naar Philadelphia bood de man zijn stoel aan de vrouw en haar dochter aan. Het meisje heeft een zware chronische longziekte door complicaties tijdens de zwangerschap. Ze was nogal ontroerd door de geste en was daarom niet in gelegenheid om de man te bedanken. Dat wilde ze alsnog doen. 

Zuurstofmachine
Haar bericht is in korte tijd meer dan 400.000 keer gedeeld en met succes. American Airlines heeft de twee passagiers met elkaar in contact gebracht. De barmhartige Samaritaan gaat door het leven als Jason Kunselman (46), hij is industrieel ingenieur en vliegt regelmatig voor werk.  Hij was onderweg naar huis toen hij de moeder met haar dochtertje bij de gate had zien zitten. 

Tranen van dankbaarheid
“Het meisje ademde met een zuurstofmachine, dat raakte me echt”, vertelt de man aan de Daily Mail. “Ze was nog zo klein. Ik kreeg tranen in mijn ogen toen ik hen zag. Kelsey en haar kleine meid mochten als een van de eersten het vliegtuig in. Toen ik zelf instapte, verwachtte ik hen helemaal vooraan te zien zitten, maar ze zaten achterin. Daarop vroeg ik aan een stewardess of de vrouw en haar kindje niet comfortabeler zouden zitten in mijn stoel.”

Jason zag dat Kelsey huilde uit dankbaarheid. “Ik hoopte gewoon dat hun reis een beetje aangenamer zou zijn met meer plaats.”

Behoefte aan goedheid
De vrouw hoopt nu dat het verhaal anderen kan inspireren om ook iets goeds te doen voor een medemens, zelfs als ze die niet kennen. "Je weet nooit wat mensen moeten doorstaan. Bedankt aan de man in 2D. De wereld heeft behoefte aan goedheid. Ik hoop dat dit nog verder mag gaan dan wat wat óns overkomen is."

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify