Hamas militant

Nieuws

11 december 2018 door Israël Today

Hamas zet gewapende strijd tegen Israël voort

Ter gelegenheid van de 31ste verjaardag van het begin van de eerste Intifada verklaarde Hamas zaterdag dat de gewapende strijd tegen Israël zal worden voortgezet, laat Israël Today weten.

In 1987 begon een intifada in de Palestijnse gebieden tegen Israël, waar pas later algemeen naar verwezen zou worden als de Eerste Intifada. Deze duurde tot ongeveer 1993, waarna de Oslo-akkoorden tot stand kwamen. In reactie op voortdurende aanvallen met molotovcocktails, handgranaataanvallen en geweren en/of explosieven werden honderden Palestijnen gedood door het Israëlische leger. Ook kwamen 164 Israëli om het leven.

Met betrekking tot de eerste Intifada zei Hamas dat het een legitiem verzet was. De Fatach-partij van de Palestijnse leider Mahmud Abbas beloofde 'de strijd voort te zetten tot het recht van terugkeer voor vluchtelingen is verkregen, evenals het recht op zelfbeschikking en de vestiging van een onafhankelijke en soevereine Palestijnse Staat binnen de grenzen van 1967 met Oost jeruzalem als hoofdstad'.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify