antisemitisme
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

11 december 2018 door ANP

Bijna alle Joden in Europa ervaren toename Jodenhaat

Bijna negen van de tien Joden in Europa menen dat antisemitisme in de EU de afgelopen vijf jaar is toegenomen, blijkt maandag uit een enquête van het EU-agentschap Fundamental Rights Agency (FRA) in twaalf landen, waaronder Nederland, laat het ANP weten.

Bijna 30 procent van de ondervraagden zegt minstens een keer in de voorgaande twaalf maanden te zijn lastiggevallen, maar slechts één op de vijf van hen stapte naar de politie. 34 procent vermijdt een bezoek aan de synagoge en joodse evenementen uit vrees voor de veiligheid.

Antisemitisme is volgens 89 procent van de ruim zestienduizend ondervraagde Joodse EU-burgers het meest problematisch op de sociale media. Bijna drie kwart (72 procent) maakt zich ook zorgen over toenemende intolerantie jegens moslims.

In de twaalf onderzochte landen woont 96 procent van de Joodse bevolking in de EU, onder meer in Oostenrijk, België, Frankrijk, Duitsland en Hongarije.

Lees ook: Jodenhaat in Amsterdam: AD-columnist wijst op akelige stilte en Jodenhaat: Gert-Jan Segers pleit voor zwaardere straffen.

Reacties

E
Antisemitisme is de prijs voor moslimimmigratie. Ze krijgen het thuis en in het gebedshuis met de paplepel ingegoten, zoals christenen vroeger ook. Het was eindelijk weg, en nu importeren we het.
T
En ik zie de linkse eu dictatuur als een van de oorzaken.
Waarom de Joden? Omdat het Gods volk is.

Maar ook de christenen zullen er aan moeten gaan geloven. In China worden vele christenen opgepakt, die in huisgemeenten bij elkaar komen. De duivel gaat rond als een briesende leeuw en verslaat in Nederland zijn honderdduizenden, maar dan vanuit de Kerk zelf. Oorzaken zijn o.a. de secularisatie en welvaart.

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Error: could not load events
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Bekijk onze abonnementen.