Asia Bibi
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

11 december 2018 door Jeffrey Schipper

Telegraaf-columnist: "Asia Bibi dreigt symbool van de westerse capitulatie voor islamistisch geweld te worden"

"Asia Bibi dreigt het symbool van de westerse capitulatie voor islamistisch geweld te worden. Nadat ze in Pakistan is vrijgekomen, durven landen die zichzelf vrij en democratisch noemen haar niet op te vangen. Een blamage," aldus Nausicaa Marbe, columnist van De Telegraaf. 

Onlangs werd Asia Bibi vrijgesproken door het Pakistaanse Hooggerechtshof. Desondanks zit ze nog altijd voor haar eigen veiligheid vast op een geheim adres in Pakistan. Onlangs sprak het Nederlands Dagblad met Joseph Nadeem, vertrouwenspersoon van de familie Bibi. "Geen enkel Europees land wil haar. Ze zijn allemaal bang voor opstanden vanuit islamitische hoek op hun eigen grondgebied."

Marbe: "Laten we de Pakistaanse lynchtroepen, de hordes brullende baarden in jurken die zwaaien met bebloede lappenpoppen die Bibi moeten voorstellen, ons asielbeleid bepalen? Als je bang bent om iemand asiel te verlenen omdat in haar land fanatici haar willen afslachten, dan is je asielbeleid volstrekt nutteloos. (...) Kennelijk vrezen de landen die Bibi niet durven op te nemen in stilte de parallelle samenleving die ze officieel in alle toonaarden ontkennen."

De Nederlandse minister Blok (Buitenlandse Zaken) heeft laten weten dat Nederland vanwege 'de gevoelige context rondom blasfemie' de voorkeur geeft aan stille diplomatie. "Wie weet kan die stille diplomatie bergen verzetten en zal Bibi nog voor kerst asiel krijgen en veilig landen in een westers land dat haar bescherming serieus neemt en haar belagers geen kans geeft. Maar dat is hopen op een kerstwonder," aldus de columnist.

Lees de volledige column van Nausicaa Marbe in De Telegraaf.

Reacties

Als Asia Bibi asiel krijgt in Nederland, wat gewoon een heilige plicht is, dan is het beter dat niemand dat weet. Vooral ook voor haar eigen veiligheid. Vandaar die stille diplomatie.
Marijn Burkunk: inderdaad... Maar het journaille kennende, is een flinke vette scoop mooi meegenomen...
Toon meer antwoorden (3)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Error: could not load events
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Bekijk onze abonnementen.