VN

Nieuws

10 december 2018 door Jeffrey Schipper

VN weigert om Hamas te veroordelen ondanks meerderheid

Ondanks een meerderheid die voorstemde, is een resolutie die terreurbeweging Hamas veroordeelt niet aangenomen door de Algemene Vergadering van de VN. Door een procedurele truc door Koeweit werd een twee derde meerderheid nodig om de resolutie te bekrachtigen, laat het Centrum Informatie en Documentatie Israël (CIDI) weten.

Nadat afgelopen vrijdag een eenvoudige meerderheid voldoende was om een hele reeks anti-Israëlische resoluties aan te nemen, besloot de Algemene Vergadering dat voor de stemming van gisteren een tweederde meerderheid nodig was om Hamas te veroordelen. Nikki Haley, de Amerikaanse ambassadeur bij de VN, riep de lidstaten vervolgens op om schouder aan schouder met de VS te staan en tegen de eis van een tweederde meerderheid te stemmen, maar haar oproep werd niet gehonoreerd, schrijft Israël Today.

Het procedurele trucje haalde een krappe meerderheid, met 75 voorstemmers, 72 tegenstemmers en 26 landen die zich onthielden van stemming. Nederland stemde tegen de Koeweitse poging om op deze manier de resolutie te dwarsbomen. Hamas noemt het niet halen van de resolutie een 'klap in het gezicht' van de Amerikaanse president Trump. Volgens de terreurbeweging toont het aan dat hun 'verzet' legitiem is. 

Lees hier meer op de website van het CIDI.

Reacties

Hamas heeft blijkbaar slimmere vrienden dan Israël.
J
Hello Kees,

Ik heb geen vrienden die Hamas steunen, dus daar kan ik niet over oordelen.

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify