biecht

Nieuws

10 december 2018 door Jeffrey Schipper

Vrouw gooit zuur over biecht horende priester in Nicaragua

Een 24-jarige vrouw heeft vorige week in Nicaragua zuur gegooid over een priester die biecht aan het horen was. Dit laat het Katholiek Nieuwsblad weten. De 59-jarige priester liep brandwonden op aan een oog en aan zijn schouder.

Volgens de gerenommeerde Nicaraguaanse journaliste en feministe Sofia Montenegro Alarcon zou de dader banden hebben met het regime van president Daniel Ortega. Sinds afgelopen zomer wordt er in het lang geprotesteerd tegen een geplande verhoging van de socialezekerheidsbijdragen. Sinds studenten zich bij de protesten hebben aangesloten worden alle tegenstanders van het regime ‘terroristen’ en ‘coupplegers’ genoemd.

Sinds de katholieke Kerk in april van dit jaar probeerde te bemiddelen wordt ook zij tot deze categorie gerekend. Pogingen van de bisschoppenconferentie om gesprekken tussen regime en oppositie op gang te brengen zijn telkens mislukt. Onmiddellijk na de aanslag riep het aartsbisdom Managua op tot gebed voor de priester, die diabetespatiënt is en last heeft van hoge bloeddruk.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify