Carla Dik

Nieuws

10 december 2018 door Jeffrey Schipper

Dit vertelde ChristenUnie-Kamerlid Carla Dik op de Mars voor het Leven

"Dat er in ons land zoveel abortussen plaatsvinden, is een groot verdriet in onze samenleving. Tegelijkertijd is er ook hoop. De laatste cijfers zijn van 2016 en daaruit blijkt dat er een dalende trend is in het aantal abortussen," vertelde ChristenUnie-Kamerlid Carla Dik-Faber zaterdag tijdens de 26e Mars voor het Leven. "Er werden 30.144 zwangerschapsafbrekingen uitgevoerd en dat zijn er 659 minder dan in het jaar daarvoor."

"We weten dat abortus ook in de kerk voorkomt," liet de politicus weten. "De vraag is hoe wij, christenen, kerken, daarmee omgaan. Dat is best een spannende vraag, want voor ons is het huwelijk heilig en een mensenleven is beschermwaardig vanaf het prille begin. Een toepasselijke Bijbeltekst om daarbij aan te halen is Psalm 139:

'Toen ik in het verborgene gemaakt werd, kunstig geweven in de schoot van de aarde, was mijn wezen voor u geen geheim.
Uw ogen zagen mijn vormeloos begin, alles werd in uw boekrol opgetekend, aan de dagen van mijn bestaan ontbrak er niet één.'

En wat zou het mooi zijn als de kerk juist een veilige plek is om naartoe te gaan. Een plek waar meiden én jongens terecht kunnen, want laten we niet vergeten: een zwangerschap overkomt je niet alleen. Dat je terecht kunt in de kerk, wat mensen ook is overkomen en hoe zij ook zullen besluiten.

Een dominee vertelde mij eens dit: als een meisje uit mijn gemeente zou besluiten tot een abortus, dan zou dat niet mijn besluit zijn; maar als zij mijn hulp en steun nodig heeft, dan zou ik tot in de abortuskliniek met haar meegaan."

Lees hier de volledige toesprak van Carla Dik-Faber. Bekijk hier de volledige speech van SGP-leider Kees van der Staaij en klik hier voor een impressie van het Reformatorisch Dagblad over de Mars voor het Leven.

Reacties

J
Typisch CU geluid. Tegen maar toch doen
REAGEER
J
Hello Mevrouw Carla DIK,

Nu ik dit hoor ben ik achteraf gezien BLIJ,

dat ik dit keer afgelopen ZATERDAG NIET naar Den Haag gegaan ben!Abortus is MOORD!

Als ik dit "dominee-gezwets" gehoord had, was ik PER DIRECT naar huis gegaan.

Hoe kun je als "ambassadeur van Christus" met iemand meegaan die bewust een MOORD laten plegen ook nog binnen haar eigen lichaam, de "Tempel van de Heilige Geest"!Nu begrijp- ik ook waarom de CU pertinent weigert om in hun beleidsprogramma op te nemen, dat men ABORTUS gaat VERBIEDEN!

REAGEER
Een dominee vertelde mij eens dit: als een meisje uit mijn gemeente zou besluiten tot een abortus, dan zou dat niet mijn besluit zijn; maar als zij mijn hulp en steun nodig heeft, dan zou ik tot in de abortuskliniek met haar meegaan.Met iemand meegaan die bewust zonde pleegt? Iemand mentaal steunen, omdat die op dat moment een leven vermoord? Niet alleen vermoorden, maar op de meest gruwelijke wijze uit elkaar gerukt worden en vervolgens opgezogen worden?Right.
REAGEER

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify