Nieuws

10 december 2018 door Dick van den Bos

George H.W. Bush vroeg Michael W. Smith persoonlijk om te zingen op zijn begrafenis

Bezoekers van de begrafenis van George H.W. Bush op woensdag, waren geraakt door het lied 'Friends' van Michael W. Smith - en dit was op verzoek van de voormalig president. Op de dag voordat Bush sr. herdacht werd, vertelde Smith bij CBN over zijn decennia lange relatie met de president en voormalig vicepresident.

Smith staat bekend om zijn carriere als zowel mainstream zanger, als in de christelijke scene. Hij legde uit dat hij de 41e president ongeveer drie maanden geleden voor het laatst ontmoette. TIjdens deze ontmoeting is hij gevraagd door de 94-jarige Bush om 'Friends' te zingen tijdens zijn begrafenis.

Knuffel
"Toen we weg gingen, gaven we hem een knuffel en zeiden: 'We houden van je. We houden van je. Zo goed om je te zien", vertelt Smith tegen CBN News. "En toen we hem verlieten, had hij een fonkeling in zijn oog en zei: 'Friends are friends forever.' Mijn vrouw en ik liepen naar buiten met het besef dat dit misschien de laatste keer zou zijn dat we hem zien."

Voor Smith zijn woorden niet genoeg om de eer te beschrijven dat hij is uitgenodigd om te zingen. "Het betekent iets omdat ik 29 jaar vrienden met hem ben geweest. Het feit dat hij me vroeg, is meer dan een eer."

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify