Tijs van den Brink

Nieuws

10 december 2018 door Radio 1

EO-presentator heeft een boodschap voor minister Slob: "Bemoei je niet met ons werk"

Een ruime meerderheid van de Tweede Kamer steunt het voornemen van het kabinet om deze week in te stemmen met het veelbesproken Pact van Marrakech, een akkoord dat internationale verplichtingen en richtlijnen over migratie moet vaststellen. EO-presentator Tijs van den Brink struikelt over een omstreden artikel uit het pact en heeft een boodschap voor media-minister Arie Slob.

In artikel 33 van het pact staat dat ondertekenaars de taak hebben om onafhankelijke, objectieve en kwaliteitsverslaggeving van media te bevorderen, ‘inclusief het gevoelig maken en sensibiliseren van journalisten over migratie-gerelateerde kwesties en terminologie’. "Wat zou het betekenen?," vraagt Van den Brink zich af in zijn column voor Radio 1. "Dat ik gevoeliger word voor migranten, op welke manier dan ook? Dat ik niet meer ‘allochtoon’ zeg maar ‘iemand met een migratie-achtergrond’?

Lieve Arie Slob, lieve Ingrid van Engelshoven (minister van Emancipatie, red.): doe het niet! In een vrij land bepalen politici niet waar journalisten gevoelig voor zijn. (...) Echt, daar gaan jullie niet over! (...) U doet uw werk, wij het onze. U wordt beoordeeld door de kiezer, wij door de kijker en de luisteraar."

Lees hier de volledige column van Tijs van den Brink.

Foto: EO

Reacties

S
Mooi gereageerd inderdaad. Zelfs al is het zogenaamd vrijblijvend als iemand het bij de rechter af zou dwingen. Als regering spreek je allerlei intenties af. En als je die niet meent moet je die niet tekenen.
REAGEER

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify