homoseksualiteit

Nieuws

10 december 2018 door de Stentor

Teunis voelt zich als homo op Urk veiliger dan in Amsterdam

Teunis Ruiten (29) werd met zijn vriend bespuugd toen hij door Amsterdam liep. Tegenwoordig woont hij een buitenwijk van Urk. "Het treiteren is voorbij, we voelen ons hier veilig," vertelt Teunis in de Stentor.

Vriend Jacco: "Tegenwoordig zie je meer homo’s en lesbiennes op Urk hoor. Ze blijven niet meer in achterkamertjes hangen. Teunis en ik werden bespuugd toen we hand in hand door Amsterdam liepen. Op Urk gebeurt dat niet. Mensen kijken ons hooguit even na."

Teunis vult hem aan: "Een tijdje geleden sprak ik iemand die naar Terschelling is verhuisd. Daar hebben ze een plaatselijke alcoholist en de algemene houding is: vervelend, maar het is wel ónze alcoholist. Ik denk dat het op Urk net zo werkt. Zo van: het zijn homo’s, maar het zijn wel ónze homo’s."

Heleen de Boer, voorzitter van het LKP, de landelijke koepelorganisatie van de christelijke LHBT-beweging, voegt toe dat homoseksualiteit in orthodox-christelijke kringen een gevoelig thema blijft. "Wel merk ik dat er hier en daar verbeteringen zijn."

Lees hier het volledige interview in de Stentor.

Lees ook: 7 redenen waarom christenen homoseksualiteit zouden moeten afwijzen en 5 redenen waarom christenen homoseksualiteit zouden moeten accepteren.

Reacties

Ik denk dat Teunis Ruiten de dingen goed ziet, ik denk dat als iemand de moeite zou nemen om de veiligheid van homo's - op reële manier gedefinieerd, dus geen micro-agressies meenemen - met goede statistieken in kaart te brengen, dat Urk er veel beter uitkomt dan Amsterdam. Wat natuurlijk een compliment zou betekenen voor Christenen en ook het nut van segregatie zou aantonen.
REAGEER

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify