Hayarpi
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

07 december 2018 door ANP

Staatssecretaris: 'Situatie Armeens gezin in Haagse kerk is uitzichtloos'

De permanente kerkdienst die al weken wordt gehouden voor een uitgeprocedeerd Armeens gezin, verandert niets aan hun zaak. De toekomst van de jonge vrouw Hayarpi, haar ouders en broer en zus ligt in Armenië, benadrukt staatssecretaris Mark Harbers volgens het ANP.

Het gezin verblijft al anderhalve maand in de Bethelkerk in Den Haag. Daar wordt sinds eind oktober een permanente kerkdienst gehouden, in een poging uitzetting van het gezin te voorkomen. Ze vallen terug op een oude regel, die voorschrijft dat de overheid geen kerkdienst onderbreekt om mensen mee te nemen die daaraan deelnemen.

Maar de actie brengt Harbers niet op andere gedachten. “Ze hebben al vele malen te horen gekregen dat ze Nederland moeten verlaten. Ze hadden opvang in een gezinslocatie, zijn daar zelf vertrokken. Deze keuze hebben ze zelf gemaakt. Het lijkt me tamelijk uitzichtloos.”

Lees ook: 'Eindeloze kerkdienst' in Den Haag moet uitzetting Hayarpi voorkomen.

Reacties

Met je eens Kees.

Hier moet het fenomeen" tij" zijn werk doen.

Triest trouwens dat dit de nieuwe kerkdiensten worden!?
H
Hans, afgezien van hoe je tegenover dit geval staat, maar kerkasiel is misbruik van de regel dat niemand tijdens een kerkdienst gearresteerd mag worden. Die regel was ontworpen met een 'gewone kerkdienst' in het achterhoofd. Gevreesd moet dan ook worden dat binnenkort op deze regel een amendement komt. Zeker nu steeds meer Kamerleden niet meer christelijk zeggen te zijn.
Dus immigranten aller landen: bekeert u tot het christendom, en gij zult in Nederland een warm onthaal vinden ! Ik schat in dat er de komende tijd veel immigranten tot het christendom bekeerd worden, wat zeg ik ? Zich bekeren tot het christendom.
Toon meer antwoorden (1)
Toon meer reacties (3)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Start je gratis maand.