Nieuws

07 december 2018 door Jeffrey Schipper

Ds. L. M. Aangeenbrug aanvaardt beroep hervormd Hellendoorn

De protestantse gemeente (wijk West) in Hellendoorn verwelkomt een nieuwe dominee. Ds. L. M. Aangeenbrug heeft het beroep aanvaard. Sinds het vertrek van ds. H. Engelsma, eerder dit jaar, zocht de kerkelijke gemeente naar een gemeentepredikant. Aangeenbrug is sinds 2012 verbonden aan de hervormde gemeente Well/Ammerzoden.

Ook de hervormde gemeente in Yerseke heeft positief bericht ontvangen. Ds. W. J. van de Griend gaat in het Zeeuwse dorp aan de slag als predikant. De gemeente zag vorig jaar ds. C. Baggerman vertrekken naar Krimpen aan den IJssel. Van de Griend staat sinds 2011 op de kansel in Stellendam en Ouddorp. 

In Lunteren ziet de hervormde gemeente ds. E. de Mots graag komen. De gemeente in Lienden is vacant vanwege het emeritaat van ds. J. P. Nap. De Mots staat op de kansel in Rijssen en bedankte onlangs voor beroepen uit Bodegraven en Lienden. In Tiendeveen-Nieuw-Balinge heeft de hervormde gemeente T. Beekman beroepen. De kandidaat kan daar voor het eerst dienen als gemeentepredikant.

Ds. J. W. Hooydonk denkt de komende tijd na over een vertrek uit Kockengen. De hervormde predikant heeft een beroep uit Noorden ontvangen. Daar zoekt de gemeente naar een nieuwe dominee omdat ds. D. G. R. A. Beekman vorig jaar naar Ede verhuisde. Hooydonk staat sinds 2013 in Kockengen op de kansel.

Predikante L. M. van Prooyen Schuurman (Twello) heeft een beroep (deeltijd) van de protestantse gemeente in Harfsen aanvard. In de gereformeerde kerk (PKN) in Giessenburg gaat predikante Y.E. van Neck-Pors (Klarenbeek) aan de slag en de protestantse gemeente in Engelen verwelkomt predikante M. L. Meijer (Spijkenisse).

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher