Nieuws

07 december 2018 door Dick van den Bos

Satansbeeld krijgt plek naast kerststal: "We zien satan als een held"

De Satan Tempel in Chicago heeft toestemming gekregen om een beeld te plaatsen waardoor satan als een ‘held’ wordt toegejuicht. Dit beeld komt naast een kerstal te staan, schrijft The Christian Post.

Het anderhalve meter lange beeld wordt ‘kennis is het grootste geschenk’ genoemd en beeldt een vrouw uit die een appel vast heeft uit. Als verwijzing naar de zondeval hangt om de vrouw een slang.

Satan
De woordvoerder, Lex Manticore heeft bevestigd dat de arm Eva representeert in het verhaal van Genesis. “We zien satan als een held in dit verhaal, omdat hij kennis verspreidt.”

De Hof van Eden in Genesis laat het verhaal zien van de verboden vrucht aan de boom van Kennis van Goed en Kwaad. Satan openbaart zich in een slang en verleidt Eva om een hap te nemen van de vrucht.

Ondanks dat satan als een held wordt bestempeld, gelooft Manticore niet dat satan letterlijk bestaat. “We aanbidden satan niet en we geloven ook niet dat hij bestaat. Satan is voor ons een metafoor. Hij staat voor rebellie tegenover religieuze tirannie.”

Satanist Ivy Forrester vindt de komst van het beeld een goede ontwikkeling. “Als je een religieus monument neerzet, dan mag je ook een andere beelden plaatsen. Als je het daar niet mee eens bent, dan is de jouwe ook niet toegestaan.”

Protesterende christenen wezen herhaaldelijk op Johannes 3:16, 'Want zo lief heeft God de wereld gehad, dat Hij Zijn eniggeboren Zoon gegeven heeft, opdat ieder die in Hem gelooft, niet verloren gaat, maar eeuwig leven heeft.'

Reacties

C
De satan heeft ze goed te pakken...

We bidden om bevrijding...
REAGEER
T
Zover is het dus al gekomen.
B
"Het zal zijn als in de dagen van Noach", zie Gen. 6, alles wat de mens dacht was slechtheid.

Het goede nieuws is, dat het onze hemelse Vader nooit uit de hand loopt, we zien uit naar Zijn komst in de gestalte van Yeshua.

Satan weet dat hij nog maar korte tijd heeft en dat geldt ook voor ieder mens, die niet tot bekering is gekomen of wenst te komen.

Shabbath shalom

Ben Kok (j-chr. pastor)

Toon meer antwoorden (1)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher