bier

Mooi

07 december 2018 door Shehera Vega Sánchez

De verstandelijk beperkte Mark (40) kreeg een buddy: 'Mijn leven is leuker en gezelliger'

Door zijn licht verstandelijke beperking had de 40-jarige Mark Stuijfzand geen vrienden. Dankzij BestBuddies raakte hij onlangs aan de praat met Frank Pijnenborg. In een interview met Libelle vertellen de mannen over hun vriendschap en de impact die dit op Marks voorheen geïsoleerde bestaan heeft gehad. Mark: "Mijn leven is leuker en gezelliger."

BestBuddies
Frank, een 31-jarige HR manager, genoot met volle teugen van zijn studenten tijd. Een feestje hier, borreltje daar. Toch was er iets wat hij miste. Hij wilde iets nuttigs doen en iets voor iemand anders kunnen betekenen.

Aangezien hij altijd goed op kan schieten met zijn tante, die een verstandelijke beperking heeft, schreef hij zich al snel in bij BestBuddies om iemands buddy te worden. BestBuddies is een organisatie die mensen met en zonder een beperking dichter bij elkaar brengt.

'Mark en ik zijn al acht jaar bevriend'

Hier ontmoette hij Mark en het klikte meteen. "In principe ben je iemands buddy voor één jaar", legt Frank uit. "Maar Mark en ik zijn al acht jaar bevriend."

Eenzaam
Voordat Frank in zijn leven kwam, was Mark erg eenzaam. Op zijn familie na, had hij geen sociale contacten. Hij vond het eng om nieuwe mensen te ontmoeten, maar liet Frank een keer langskomen. Wat drankjes en een goed gesprek later, bleek dat de mannen goed konden opschieten met elkaar. Inmiddels kent Mark ook de vrienden en familie van Frank en komt hij regelmatig over de vloer.

'Ik voel me zo veel beter nu, Mijn leven is leuker en gezelliger'

Het contact met Frank had voor Mark een grote impact op zijn leven. Hij werd losser, wilde meer contact met anderen en was gewoonweg gelukkiger. Zelfs toen Frank voor enige tijd in het buitenland werkte, bleef Mark niet bij de pakken neerzitten. Hij vroeg een tweede buddy aan en breidde zo zijn sociale kring uit. 


Mark: "Ik ben zó blij met mijn twee vrienden. Ik voel me zo veel beter nu. Mijn leven is leuker en gezelliger."

Lees het volledige interview met Libelle hier


Vond je dit een mooi artikel? Dit artikel is powered by Bambr.
Klik hier om meer artikelen op Bambr.nl te lezen.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher