Rikko Voorberg

Nieuws

07 december 2018 door Radio 1

Theoloog Rikko Voorberg bezorgd over in ernst toegenomen racisme

Het aantal racistische incidenten in 2017 is in aantal afgenomen, maar in ernst toegenomen. Dat staat in een rapport van het Verwey Jonker Instituut over racisme, antisemitisme en extreemrechts in Nederland. Naar aanleiding van dit nieuws verdedigt theoloog Rikko Voorberg in het Radio 1-programma Dit is de Dag de stelling: 'Hoe verder van de oorlog, hoe minder eensgezind.'

Voorberg: "Iedere gedachte die neigde naar het nationaal-socialisme was uit den boze. Dat is niet langer het geval. De relatie tussen ras en IQ is niet meer een taboe en er kan openlijk gesproken worden over 'omvolking'. Die zorg deel ik als ik kijk wat er bijvoorbeeld op sociale media langskomt." Ook merkt hij op dat verklaringen uit het Vluchtelingenverdrag en het Verdrag van de Rechten van de Mens steeds vaker ter discussie worden gesteld.

Klik hier om het volledige commentaar van Rikko Voorberg terug te luisteren.

Reacties

Deze man wil een omvolking (om dat woord maar eens te gebruiken) van Nederland. Het " nieuw wij" moet het worden; diversiteit ( meer Islam) is zijn motto.

Daarom een alternatief voor 4 mei; daarom " Wij gaan ze halen". Nee deze gast slaat door, gaat door. Een ander Nederland dient zich aan; maar de segregatie ook, beste man. Nooit zal de islam zich vermengen met onze -of mogen we dat niet meer zeggen - cultuur.
REAGEER
Wat Rikko Voorberg via dat rapport observeert klopt, maar zijn conclusies zijn onjuist. Hij had zich af moeten vragen of de besproken standpunten redelijk en verstandig zijn, als dat zo is, waarom dat rapport ze dan criminaliseert. Hoe komt het dat dit instituut niet extreemlinks rapporteert? Waarom worden racisme en antisemitisme als gelijksoortige fenomenen samengenomen?
REAGEER
H
Er zijn vele verschillen tussen volkeren. Als dat niet zo was, zou je ook niet over volkeren kunnen spreken. Dan was de aarde bewoont door slechts een volk. Bij die verschillen hoort ook verschil in gemiddelde intelligentie. Het was ook voor de oorlog bekend dat het Joodse volk de gemiddeld hoogste intelligentie bezit. Het racisme van de nazi's kan dan ook niet tegen intelligentie gericht zijn. Voorberg lijdt aan een onder linkse 'mensenredders' veel voorkomende neiging. Namelijk, alles wat je niet aanstaat noem je fascistisch.
REAGEER

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals
Vakanties
Hier adverteren?

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher