Jim Bakkum

God

07 december 2018 door EO

Drie uitspraken van Bekende Nederlanders over de Bijbel

Met de nieuwe eenmalige televisiespecial ‘De Grootste Bijbel van Nederland’ trok de EO er dit najaar op uit om een bijzondere gebeurtenis uit ons nationaal verleden te vieren: de eerste Bijbelvertaling in het Nederlands. In de uitzending gaven een aantal Bekende Nederlanders aan welke betekenis de Bijbel voor hen heeft. De EO sprak met een aantal BN'ers en wij zetten drie uitspraken op een rijtje.

Willeke Alberti: "Als ik de Tien Geboden lees, dan denk ik: wat maken we er toch een potje van. Ik ben een positief mens, maar toch kan ik mij zorgen maken om al het onrecht dat wij als mensen doen. We zijn hardleers. Zelf maak ik ook nog altijd fouten."

Karin Bloemen: "Ik ben niet opgevoed met de Bijbel. Omdat ik dat als gemis heb ervaren, wilde ik dat mijn kinderen het wel zouden meekrijgen. Zij moeten weten wat het is. De Bijbel hoort gewoon bij je basiskennis, vind ik. Daarna kun je pas oordelen of het wat voor je is."

Jim Bakkum (foto): "Het is belangrijk om te weten waar feesten als Pasen en Pinksteren vandaan komen." Daarom heeft hij een kinderbijbel aan zijn dochter gegeven. "Ze hoeft de inhoud niet uit haar hoofd te leren, maar ik wil haar wel kennis laten maken met de Bijbel."

De Grootste Bijbel van Nederland is onderdeel van ‘Hey Bijbel’, de noemer van een twee maanden durende actieperiode waarin de Bijbel in het zonnetje wordt gezet. De EO besteedt in de maanden november en december van dit jaar op tal van manieren aandacht aan de Bijbel met als doel Nederland (opnieuw) kennis te laten maken met dit bijzondere boek. Lees hier meer over ‘Hey Bijbel’ en klik hier om de eenmalige televisiespecial terug te kijken.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher