Francis Chan
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

11 december 2018 door Jeffrey Schipper

Vriend van Francis Chan komt na 30 jaar bidden tot geloof: "Gods tijd was gekomen"

Dertig jaar lang bad de bekende voorganger en evangelist Francis Chan voor zijn beste vriend. Toen pas kwam hij tot geloof in de Heere Jezus.

Francis Chan merkt op dat ongelovigen in de duisternis leven. "Paulus vertelt in 2 Korinthe 4:4 dat satan hun ogen verblind heeft. Zonder Gods werk zullen al onze pogingen om iemand de schoonheid van Christus te laten zien zinloos zijn. Laten we vooral God smeken om de ander te bekeren."

Chan wijst op Lucas 18:1, over aanhoudend bidden. "Ik heb nooit opgehouden, geen enkele dag, om voor de redding van mijn vriend Ken te bidden. Al tijdens zijn schooltijd besloot hij Jezus niet langer te volgen. Dat brak mijn hart. Ken en ik gingen onze eigen weg en onze levens gingen in tegengestelde richtingen. Ik ben nooit gestopt met bidden voor hem, dat kon ik niet. Wanneer zijn naam in mij opkwam, was bidden mijn natuurlijke reactie. En nu, na dertig jaar, heeft dat gebed vrucht gedragen."

Twee jaar geleden had Chan een spreekbeurt in Seattle, de woonplaats van Ken. "Ik nodigde hem uit, het leek me leuk hem te ontmoeten. Gods tijd was gekomen. Na dertig jaar gebed liet God Zijn licht schijnen in het hart van Ken. Plotseling zag hij de schoonheid van Jezus en kon hij nauwelijks geloven dat hij het al die tijd niet gezien had."

Een paar weken later vlogen Ken en zijn vrouw naar San Francisco, waar ze door Francis werden gedoopt. "Ik kan niet onder woorden brengen hoe groot dat geschenk was. Die dertig jaar van gebed waren maar een kleine prijs om te betalen, om de volgende dertig miljoen jaar bij Hem te zijn, in de eeuwigheid."

Francis Chan moedigt gelovigen aan om te blijven bidden om de bekering van ongelovigen. "Geen ziel is te ver bij God vandaan om gered te kunnen worden. Hij kan elk hart zacht maken. Blijf bidden tot God om dat te doen wat alleen Hij kan doen."

Dit bericht verscheen via CBN News in de nieuwsbrief van Dirk van Genderen.

Reacties

B
JHWH bekeert geen mensen, die moeten zichzelf bekeren, na overtuiging van zonde, gerechtigheid en oordeel door JHWH, Die Geest is. Hij

Draagt ons op het evangelie te brengen en te bidden .

Shalom,

Ben Kok (j-chr. pastor)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Error: could not load events
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Bekijk onze abonnementen.