Iran vlag

Nieuws

06 december 2018 door Open Doors

Recordaantal Iraanse christenen gearresteerd

Er zijn 114 Iraanse christenen gearresteerd de afgelopen week. Dit is een recordaantal. De meesten van hen werden na een paar uur of een paar dagen vrijgelaten. De huiskerkleiders daarentegen zitten nog vast.

De overheid wil met deze arrestaties de waarschuwing afgeven aan kerken om niet te evangeliseren tijdens de kerstperiode. Mansour Borji, van de organisatie Article 18 noemt het aantal arrestaties onthutsend. “In de afgelopen maand”, zegt Borji, “zijn in totaal 142 christenen van verschillende denominaties gearresteerd in meer dan tien steden.”

Op het politiebureau moesten de gearresteerde christenen al hun activiteiten die verband houden met hun geloof opschrijven. Ook kregen ze te horen dat ze geen contact meer mogen hebben met andere christenen of andere christelijke groepen.

Volgens Borji konden de meesten na een paar uur naar huis. Anderen konden na een paar dagen vertrekken. Volgens bronnen wist de politie zich geen raad met het grote aantal arrestanten en konden de proces-verbalen niet snel genoeg verwerkt worden. Borji: “Ze kregen allemaal te horen dat ze binnenkort een telefoontje kunnen verwachten van het ministerie van Inlichtingen. Ook moest elke christen zijn of haar mobiele telefoon inleveren. De huiskerkleiders blijven vooralsnog vast zitten.”

Lees ook: Iran geeft miljoenen uit om de stijgende christelijke bevolking te verstikken en Iraanse geestelijken bezorgd over populariteit christendom. 

Reacties

Laten we voor hen bidden. En dat nog meer mensen onze Liefdevolle God mogen leren kennen daar in Iran.
T
Een heel goed idee, van U.

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher