TimZingt

God

06 december 2018 door Jeffrey Schipper

TimZingt zag zijn vrienden van de kerk vervreemden

‘Waarom ga jij eigenlijk niet meer naar de kerk?’ Die vraag stelde Tim van Wijngaarden, bekend onder de artiestennaam TimZingt, afgelopen weken aan drie verschillende vrienden. Hij schreef hierover een blog op de site van het EO-programma Nieuw Licht.

Tim benadrukt dat zijn vrienden radicale volgers van Jezus en die-hard-kerkgangers waren. "En allemaal zijn ze afgedropen," schrijft hij. "Ze geloven nog wel, maar niet meer in de God van de kerk." In hun gesprekken wezen de vrienden van Tim op het wij-zij-denken in de kerk en de antithese tussen wereld en kerk. In de kerk wordt volgens hen vaak duidelijk gemaakt dat je 'huidige situatie niet deugt en er altijd iets mis is'.  'Jij moet een stap zetten, een keus maken, je toewijden en dan gaat God grote dingen doen. Ik heb me suf gestapt en er gebeurde niets.'

Eén van Tims vrienden merkt op dat geloof in evangelische kerken wordt gepresenteerd als een topsport. 'Het is een topsportkerk waar de lat zo hoog ligt dat niemand dat haalt.' Tim voegt toe dat zijn vrienden hier niet hoogdravend over praten en eerder gedesillusioneerd zijn. De cabaretier geeft toe dat hij zich in de uitspraken van zijn vrienden herkent. Toch gaat hij nog wel naar de kerk. "Eigenlijk weet ik niet goed waarom. Macht der gewoonte of angst dat ik iets ga verliezen wat ik nu nog niet mis?"

Lees hier de volledige blog van Tim van Wijngaarden.

Lees ook: Timzingt wijst op Kerklozen 2.0: evangelische kerkverlaters.

Reacties

E
Ik denk dat het te maken heeft met het ego centrische karakter van de mens. Wat zit er voor mij in? Daar gaan kerken ook soms in mee. En als dat tegenvalt zijn we teleurgesteld. Het werkt niet zo bij God. Wij dienen Hem en niet omgekeerd. Dat moet verteld en gepraktiseerd worden dan weet je ook waarom je naar de eredienst gaat.

HG
Helemaal mee eens! Het gaat niet in de eerste plaats om ons eigen geluk, maar om het liefhebben van onze Redder en Heer. We zijn gekocht en betaald met zijn bloed. Dankbaar voor deze genade willen we graag veranderen. Als we deze genade tenminste begrepen hebben. Romeinen 6:1-14 legt het mooi uit.

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher