Jayanto en Martin

Dagelijks leven

03 december 2018 door 3xM

Hoe een film deze twee vrienden weer bij elkaar bracht

Jayanto en Martin groeiden op in christelijke families in Bangladesh en waren in hun jeugd onafscheidelijk. Maar de vriendschap houdt geen stand. Tot de één een film maakt over het leven van de ander…

In hun tienertijd groeiden Martin en Jayanto uit elkaar. Na een mislukte liefde zocht Martin zijn troost in drugs en drank. De relatie met zijn ouders werd steeds slechter. Iedereen was bang voor zijn agressieve uitbarstingen.

3xM bereikt mensen met het evangelie in landen waar het niet of nauwelijks doordringt, door middel van televisieprogramma’s die aansluiten bij lokale taal en cultuur.

Jayanto vertrok naar de hoofdstad Dhaka. Hij ging werken bij Joyodhoni Media, een partner van 3xM. Zijn droom kwam uit: christelijke dramaproducties maken. Af en toe hoorde Jayanto nog wel eens iets van Martin. Het ging niet goed met hem en dat bleef hem maar bezig houden. Dan komt hij op het idee om een kerstprogramma te maken over het verhaal van zijn vriend. Hij laat acteurs de verstoorde relatie spelen tussen Martin en zijn ouders. Maar hij voegt iets toe aan het bestaande verhaal: aan het eind van de film sterft de vader en ziet Martin in hoe hij zijn leven heeft vergooid. Na de dood van zijn vader valt er niks meer goed te maken…

Tranen
Martins vader, inmiddels oud en zwak, ziet het programma op televisie en belt in tranen naar Jayanto: “Wil je alsjeblieft dit programma aan Martin laten zien, dit is ons verhaal! Ik wil hem zo graag zien, voor het te laat is!”

Als Martin het programma heeft gezien, gaat hij terug naar zijn dorp om zijn ouders te ontmoeten. Hij is diep geraakt door het programma en verzoent zich met zijn vader en zijn familie. Hij verandert zijn levensstijl compleet en vindt een baan als taxichauffeur. Af en toe helpt hij Jayanto met het filmwerk of speelt hij als acteur mee in ‘Uddipon’. ”Ik ben zo dankbaar. Mijn leven is totaal veranderd en ik heb weer perspectief gekregen!”

3xM: Het evangelie in miljoenen huiskamers
3xM zendt tv-programma’s uit in landen waar het christelijk geloof moeilijk doorgang vindt zoals Franstalig West-Afrika, Bangladesh, Pakistan en Centraal Azië.
De dramaprogramma’s laten zien wat het christelijk geloof in het dagelijks leven betekent. Daarbij komt de sociale problematiek van het betreffende land aan de orde zoals vrouwen- en kinderhandel, corruptie, zuurgooien, HIV/Aids, verslavingen en huiselijk geweld. Er wordt nauw samengewerkt met zoveel mogelijk kerken voor draagvlak en nazorg. De rol van internet en social media groeit en zorgt voor veel reacties. 3xM wil haar zendingswerk graag uitbreiden naar Afghanistan en Japan.

Word ook donateur en steun het zendingswerk van 3xM via deze website.

Meer lezen over het werk van 3xM?

0 Ja, ik ontvang graag gratis een verhalenverzameling van 3xM met een uniek kerstpakketje

Naam:
Adres:
Postcode en Woonplaats:
Emailadres:
Telefoon:

U kunt deze bon sturen naar: 3xM, Antwoordnummer 7087, 3800 TB Amersfoort. Of stuur een mail naar: info@3xm.nl

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals
Vakanties
Hier adverteren?

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher