Jeruzalem

Nieuws

06 december 2018 door Israël Today | CIDI

VN wijst weer Joodse band met Jeruzalem af

Afgelopen weekend waren er weer anti-Israëlische besluiten tijdens de stemmingen in de Algemene Vergadering van de VN, waarbij een band van het Joodse volk met Jeruzalem opnieuw werd afgewezen, melden Israël Today en het Centrum Informatie en Documentatie Israël (CIDI).

Twee resoluties, genaamd “Jeruzalem” en “Vreedzame oplossing van de Palestijnse kwestie”, negeren de Joodse banden met Jeruzalem, merkt het CIDI op. De teksten refereren naar de Tempelberg alleen met de islamitische naam Haram al Sharif – dat de berg de meest heilige plek voor Joden is en dus ook een Joodse naam heeft wordt voor het gemak genegeerd.

Daarnaast wordt in de Jeruzalem-resolutie gesuggereerd dat Israel de vrijheid van religie in de stad zou hinderen. Israels bestuur over de heilige stad wordt als “illegaal” bestempeld. De tekst over “Vreedzame oplossing van de Palestijnse kwestie” legt bovendien de schuld bij alléén Israel voor het uitblijven van vrede. 148 staten stemden ermee in, 11 stemden tegen en nog eens 14 onthielden zich van stemming. Nederland stemde voor beide resoluties.

Nu is het de vraag of de VS succes zullen hebben met de stemming over een resolutie, waarin Hamas wordt veroordeeld. Het zou de eerste keer zijn dat Hamas in een VN-resolutie wordt veroordeeld. Het heeft echter slechts een symbolische waarde, aangezien het niet bindend is.

Reacties

J
Wat de VN zegt is totaal irrelevant.

De Bijbel is de Waarheid.

Daar kun je lezen welke banden er bestaan met Israel en Jeruzalem en met christenen
REAGEER
Als de Joden iets heiligs willen doen op het voormalige tempelplein, dan hebben ze daar alle macht en middelen voor. De VN hebben ze daar niet bij nodig! Dat ze niets anders kunnen verzinnen en weten te doen dan Palestijntje pesten, ligt aan henzelf. Natuurlijk zegt de VN daar wat van.
Dag Kees, hoeveel sympathie ik ook heb voor de staat Israël (en dat niet uit J.-chr.pastor & C°-opvattingen), ben ik het niet eens met de gedragingen ten overstaan van het Palestijnse volk. Het is vaak pure, brutale arrogantie, veilig als ze zitten onder de VS-vleugels. Wil je een oplossing? Laat Trump voor de verandering eens dreigen met het stopzetten van financiële en militaire steun als er geen oplossing uit de bus komt.... Wedden dat het helpt?
Toon meer antwoorden (8)
Toon meer reacties (1)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher