Rodrigo Duterte

Nieuws

06 december 2018 door ANP

Filipijnse president haalt uit naar bisschoppen: "Die stommelingen zijn nutteloos"

De Filipijnse president Rodrigo Duterte is voor de verandering weer eens flink tekeer gegaan tegen de rooms-katholieke bisschoppen van zijn land. Hij bestempelde hen als volstrekt nutteloos, laat het ANP weten.

Zonder God was er van zijn leven niet veel terechtgekomen, bekende Duterte woensdag in Manilla, maar die God is dan ook niet thuis in de katholieke kerk ,,De bisschoppen van jullie, breng maar om. Die stommelingen zijn nutteloos. Ze leveren alleen maar in het wilde weg kritiek''.

Nee, dan zijn eigen God. De 73-jarige president noemde Hem tenminste gezegend met gezond mensenverstand. "Ik heb nooit beweerd dat ik atheïst ben. Het presidentschap is een Godsgeschenk," aldus de zelden fijnbesnaarde Duterte op de site van de SunStar.

Duterte nam in het verleden geregeld katholieke priesters en bisschoppen op de korrel onder meer wegens de beschuldigingen van corruptie en seksueel misbruik. Zelf zegt hij daarvan tijdens zijn schooltijd in Davao-Stad het slachtoffer te zijn geworden. Van de inwoners van de Filipijnen is 80 procent katholiek.

Reacties

De gedachte dat mensen 'nuttig' zouden moeten zijn, is een zeer gevaarlijk, onchristelijk concept, het is de grondgedachte van communisme, van concentratiekampen en van kapitalisme met georganiseerde massale uitbuiting. Christenen praten niet over 'nut' maar over 'waardigheid'. Bisschoppen produceren inderdaad niets nuttigs, hoeft ook niet van God. Wat mij betreft hoeft niemand 'nuttig' te zijn.
REAGEER

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher