baby

Nieuws

06 december 2018 door Shehera Vega Sánchez

Bijzonder: Baby geboren uit baarmoeder overleden vrouw

De wetenschap kan soms zo wonderlijk zijn, dat we er gewoonweg geen woorden voor hebben. Zo ook dit nieuws vanuit het Braziliaanse São Paulo, waar een baby is geboren uit een getransplanteerde baarmoeder. Het is de eerste keer dat het artsen gelukt is om op deze manier een kind ter wereld te brengen, zo meldt het NOS

Medische mijlpaal
Er wordt van een medische mijlpaal gesproken wat de geboorte van deze Braziliaanse baby betreft. De moeder, een 32-jarige psychologe, werd zelf zonder baarmoeder geboren. Haar eierstokken werkten echter wel, dus besloot een team van artsen met een bijzondere oplossing te komen.

Tijdens een tien uur durende operatie kreeg de vrouw een baarmoedertransplantatie. De donor was een 45-jarige moeder van drie, die overleden was aan een hersenbloeding. Zowel de psychologe, als de artsen moesten afwachten of de ingreep zou werken. Gelukkig stootte het lichaam het nieuwe orgaan niet af en kreeg de vrouw al snel een normale menstruatie cyclus. Na het plaatsen van een embryo werd ze zwanger.

'Dit was de belangrijkste gebeurtenis in haar leven en ze is zo blij'

Gezond en wel
De zwangerschap verliep zonder enige complicaties en 35 weken later kon de dolblije moeder haar gezonde kind in haar armen sluiten. Nu, zeven maanden later, is heeft de normale ontwikkeling en maken hij en zijn moeder het goed. De baarmoeder is opnieuw verwijdert, zodat de vrouw geen afstotingsmedicijnen meer hoeft te slikken.

"Dit was de belangrijkste gebeurtenis in haar leven", zei een van de artsen Tommaso Falcone, over de gelukkige moeder. "Ze is net binnengekomen om ons de baby te laten zien en ze is zo blij." 

Risico
Voorheen werden al weleens kinderen geboren uit een getransplanteerde baarmoeder van een donor die nog in leven was. Dit zorgde echter voor risico's voor de donor. Bij deze ingreep valt dit risico weg.


Vond je dit een mooi artikel? Dit artikel is powered by Bambr.
Klik hier om meer artikelen op Bambr.nl te lezen.

Reacties

J
We gooien JAARLIJKS ca. 50 MILJOEN potentiële mensen in de AFVALBAK!

En nu hemelen we EEN "wetenschappelijk STUNT" op!De "wetenschap" gebruikt de door GOD perfect gemaakte baarmoeder, om bij een andere vrouw te implanteren.

Alle `aansluitsnoeren en leidingen` waren pasklaar aanwezig om die baarmoeder op aan te kunnen sluiten.

BLIJKBAAR werkte alle `software, opgeslagen in de genen` ook nog perfect, zodat het ontwikkelingsproces van de bevruchte eicel tot een normale geboorte leidde.

GODE zij dank!REAGEER

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher