Mooi

06 december 2018 door Shehera Vega Sánchez

Marco Borsato krijgt ontroerend bedankje van voormalig kindsoldaat

Achter de schermen zet Marco Borsato zich al meer dan twintig jaar lang in voor War Child, een organisatie die zich inzet om kinderen te helpen bij het verwerken van hun oorlogservaringen. Hiervoor kreeg hij onlangs een bijzonder bedankje.

War Child
Als ambassadeur voor War Child zet Marco zich op meerdere fronten in voor kinderen die hebben geleden onder oorlog. Zo ging de opbrengst van nummers als 'De speeltuin' en 'Wat zou je doen' naar de organisatie en maakte hij de film 'Wit licht' over kindsoldaten. Naast financiële steun, reist de Nederlandse zanger op eigen kosten regelmatig af naar gebieden waar War Child actief is.

Vormalig kindsoldaat Kon Kelei vond dat Marco's toewijding een bedankje waard was en stuurde hem een hartverwarmende video.

'Door jullie zijn wij wie we vandaag de dag zijn'

Dankjewel
"Wij, de voormalig kindsoldaten en kinderen in huidige oorlogsgebieden, zijn dankbaar voor de mensen die ons weer gelukkig willen maken", begon Kon, die nu meester in de rechten is, zijn verhaal. Hij is blij dat er mensen op de aarde rondlopen die kinderen zoals hem willen helpen, die hun best hebben gedaan om hem er doorheen te slepen.

"Door jullie zijn wij wie we vandaag de dag zijn. Dankjewel dat jij zo iemand bent, Marco. Groetjes van je vriend, Kon Kelei."

De goede zaak
De zanger was geraakt door de video. "Een oude bekende aan wie ik warme herinneringen bewaar door onze inzet voor de goede zaak en met wie ik ook de film Wit licht mocht maken", schreef hij bij de video die hij op Instagram zette. 


Vond je dit een mooi artikel? Dit artikel is powered by Bambr.
Klik hier om meer artikelen op Bambr.nl te lezen.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher