Kerk Egypte

Nieuws

06 december 2018 door Katholiek Nieuwsblad

Goed nieuws voor christenen Egypte: Regering legaliseert 168 nieuwe kerken

Een speciale commissie in Egypte onder leiding van een minister ‘legaliseerde’ in een keer 151 kerkgebouwen en nog eens 17 goedkeuringen zijn in voorbereiding. Dit laat het Katholiek Nieuwsblad weten op basis van berichtgeving van AsiaNews. 

“De goedkeuringsprocedure gaat over kerken die niet de juiste vergunningen hebben gekregen,” zegt Rafic Greiche, woordvoerder van de katholieke Kerk in Egypte. “Het is een administratieve kwestie die bedoeld is om de gebouwen een juridische status te geven.” Hij beschouwt de legalisering van de kerken als "een positieve stap". Voor de hervormingen van 2016 was het voor christelijke groeperingen uitermate moeilijk om vergunningen te krijgen voor kerken of gebedsruimten.

Egypte bezet de 17e positie op de Ranglijst Christenvervolging van Open Doors. In Egypte vormen christenen een kleine minderheid, die wel al vanouds aanwezig zijn in het land. De discriminatie door de voornamelijk islamitische bevolking is helaas ook erg oud. Die marginalisatie neemt toe onder de invloed van fanatieke islamitische groeperingen. 

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals
Vakanties
Hier adverteren?

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher