Prins Charles

Nieuws

06 december 2018 door Redactie

Prins Charles prijst ‘inspirerend geloof’ van vervolgde christenen

Prins Charles heeft vervolgde christenen geprezen vanwege hun “inspirerend geloof”. Hij bracht onlangs hulde aan het geloof en de moed van christenen die wereldwijd vervolgd worden vanwege hun geloof. Dat meldt Christian Today

De Prins van Wales maakte de opmerkingen tijdens een speciale dienst in Westminster Abbey om de bijdrage van christenen in het Midden-Oosten te vieren. In zijn betoog sprak hij over de vele christenen die hij in de loop der jaren had ontmoet, "Christenen die met inspirerend geloof en moed vechten tegen onderdrukking en vervolging, of die gevlucht zijn om daaraan te ontsnappen."

Vergeving
Hij prees ook hun ‘buitengewone genade en het vermogen tot vergeving’ door te weigeren wraak te nemen op degenen die hen hebben vervolgd. “Het is één ding om in God te geloven die vergeeft. Het is heel wat anders om dat voorbeeld ter harte te nemen en om daadwerkelijk de mensen te vergeven die je hebben vervolgd”, zei hij tegen de aanwezigen. 

“Door vandaag samen te komen, kunnen we alleen maar dankbaar zijn voor de opmerkelijke kracht van het geloof waarmee zoveel christenen worden vervolgd. En het geloof dat hen de moed en vastberadenheid geeft om te volharden en te overwinnen.” 

Goede wil
“Zij zijn een inspiratie voor de hele kerk en voor alle mensen van goede wil.”

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher