Palestijnse vlag

Nieuws

06 december 2018 door ChristenUnie

Kamer wil af van perverse financiële prikkel door de Palestijnse Autoriteit

De Kamer wil dat de regering zich maximaal inzet om samen met andere EU-lidstaten en EU-instellingen bij de Palestijnse Autoriteit (PA) aan te dringen op loskoppeling van de hoogte van de betalingen aan de detentieduur van veroordeelde Palestijnen. Wanneer de PA dit signaal negeert zal zij minder geld vanuit Nederland ontvangen. Vandaag is in de Tweede Kamer een motie aangenomen die de regering daartoe oproept. De motie is ingediend door ChristenUnie-Kamerlid Joël Voordewind en VVD-Kamerlid Wybren van Haga.

Joël Voordewind: “Op dit moment maakt de Palestijnse Autoriteit maandelijks geld over aan veroordeelde Palestijnen, onder deze veroordeelden bevinden zich ook terroristen. De hoogte van de uitkering is afhankelijk van de duur van de detentie. Dit betekent dat wanneer je een erge misdaad pleegt en dus een langere straf krijgt, zo’n veroordeelde een hogere uitkering krijgt dan wanneer hij een kleine misdaad pleegt. Dit is een perverse financiële prikkel voor kansarme Palestijnen. Het mag niet zo zijn dat we dit zomaar laten bestaan, zeker als we bedenken dat onze gelden ter opbouw van de rechtstaat in de Palestijnse gebieden, ook terecht komen bij deze terroristen. Ik ben daarom blij dat we steun hebben gevonden in de Kamer om deze gang van zaken aan de kaak te stellen.”

Wanneer de Palestijnse Autoriteit geen einde maakt aan de koppeling tussen de lengte van de detentie en de hoogt van de uitkering, dan zal de Nederlandse bijdrage aan de salarissen van de PA voor de juridische sector à 1,5 miljoen worden beëindigd. Het geld wat dan vrijvalt zal via andere partners worden besteed aan de versterking van de rechtsstaat en de verbetering van mensenrechten.

Reacties

J
Wat een GEZEUR!

Dit los je SIMPEL op als volgt:Je KORT de PA op hun ondersteuning met TWEE MAAL het bedrag dat ze besteden aan de betalingen voor die PERVERS PRIKKEL!Helpt dat het eerste jaar NIET!

Hou je het volgende jaar VIER MAAL dat bestede bedrag in!WEDDEN DAT MEN OVERSTAG GAAT!

ZO NIET ZET JE ELKE BETALING STOP!
REAGEER

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher