Thierry Baudet

Nieuws

06 december 2018 door Jeffrey Schipper

Thierry Baudet tegen Joël Voordewind: "U heeft uw naaste niet lief"

"De Bijbel maakt duidelijk dat je je naaste lief moet hebben. U heeft alleen mensen van ver weg lief," aldus Forum voor Democratie-voorman Thierry Baudet deze week tegenover ChristenUnie-Kamerlid Joël Voordewind in een Tweede Kamerdebat over het migratiepact van de Verenigde Naties. "Uw opstelling is ijskoud tegenover Nederlanders die te maken krijgen met de pijnlijke gevolgen van de massa-immigratie."

Voordewind maakte van de gelegenheid gebruikt om het verhaal van de barmhartige Samaritaan aan te halen. "Wie was de barmhartige Samaritaan? De priester of de Leviet?" Baudet: "Dat weet ik allemaal niet, hoor. Ik kom op voor mensen in Nederland. Ik ben niet geïnteresseerd in een wedstrijdje ver plassen over wie de Bijbel het beste kent." Voordewind: "Dan zeg ik u: het was niet eens een Jood die de andere Jood hielp. De helper was juist iemand die niet tot het volk van Israël behoorde. Daar gaat het verhaal van de barmhartige Samaritaan over. Zorg dragen voor elkaar betekent niet tegen mensen buiten Nederland zeggen: 'Houd je vooral warm.'"

Thierry Baudet (FvD) stelde dat het 'pact van Marrakesh' een "open uitnodiging aan Afrika om hier naartoe te komen". Onder andere VVD, CDA, D66, SP en de ChristenUnie benadrukken dat in het pact expliciet staat dat het niet bindend is. Een ruime meerderheid van de Tweede Kamer steunt het voornemen van het kabinet om volgende week in te stemmen met het migratiepact.

Bekijk het volledige videofragment en lees hier het verhaal van de barmhartige Samaritaan:

Reacties

H
Baudet heeft gelijk. De wet schrijft voor dat je je naaste zult liefhebben als jezelf. Je naaste zijn volksgenoten. Die Samaritaan betoonde naastenliefde aan een lid van een ander volk dan het zijne, terwijl hij niet onder de wet viel. Degenen die daar wel onder vielen, hielden zich niet aan de wet. Voordewind doet net alsof het voldoende is om naastenliefde te betonen aan volkeren ver weg, met voorbijgaan aan de leden van zijn eigen volk. Dat is in strijd met de wet, want die schrijft voor dat hij zijn naastenliefde in eerste instantie aan
H
leden van zijn eigen volk dient te bewijzen. Maar die laten hem juist koud. Daarmee heeft ook de CU zich bij het partijkartel aangesloten en zijn derhalve als partij overbodig. Want hun standpunten worden beter door de andere linkse partijen verwoord, zij het dat die er geen christelijk sausje overheen gieten. Maar om daar nu een aparte politieke partij voor op te zetten? Neen. Laat maar.
Toon meer antwoorden (5)
Toon meer reacties (13)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
CIP.nl crowdfundt voor De Hoop. Al 99 procent van het bedrag is opgehaald. Draag je bij?