Genade

God

05 december 2018 door Dick van den Bos

Genade: vrijbrief of opvoeder?

"Jaren geleden kwam ik in aanraking met onderwijs over genade. Toen was 'genade' nog enkel een term of een vaag begrip voor me. Maar langzamerhand veranderde dat. Genade ging niet langer over doctrine, maar over een Persoon! Jezus is genade", vertelt voorganger Jarno van Dijk op Facebook.

"Vervolgens kwam ik mensen tegen zeiden dat, wanneer je genade predikt, dat mensen in zonde gaan leven... Ik moet eerlijk zeggen dat ik dat zeker heb zien gebeuren. Wanneer een gedeeltelijke boodschap als informatie tot iemand komt i.p.v. een openbaring van de Persoon van genade, Jezus Christus, dan kan dat inderdaad gebeuren.

Toch heb ik persoonlijk meegemaakt wat Paulus schrijft aan Titus 2:11 Want de zaligmakende genade van God is verschenen aan alle mensen, 12 en leert ons de goddeloosheid en de wereldse begeerten te verloochenen en in deze tegenwoordige wereld bezonnen, rechtvaardig en godvruchtig te leven.'

Genade is niet een vrijbrief tot zonde, maar een opvoeder tot een godvruchtig leven! Het maakt je mooier, helpt je te vergeven, zet je aan tot liefhebben en zet je vrij VAN schuld en schaamte en vrij TOT het werken in Gods Koninkrijk.

Het grote verschil is dit: heb je het over informatie over een doctrine of over een openbaring van een Persoon."

Reacties

Genade...helpt je ook meer van God te gaan houden...ondanks dat je nog fouten hebt. Je weet dat je naar je Hemelse Vader mag gaan. Hij is niet boos op ons. Hij vraagt alleen of je eerst komt. De rest komt er vaak vanzelf achteraan.
REAGEER
J
genade weten of ervaren is verschilwaar hebben wij genade voor nodig?REAGEER

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher