Adem project

Nieuws

05 december 2018 door Redactie

Adem project: een muzikale all star-formatie zet zich in voor kwetsbare jongeren

Komende vrijdag komt all star-formatie Adem Project uit met hun kerstsingle: Echte Liefde. Het lied, een cross-over tussen pop, soul en hedendaagse gospel is in het Nederlands geschreven, maar wel met invloed vanuit verschillende culturele achtergronden die we in Nederland kennen.

Het motto: “Goede Nederlandse songteksten komen harder binnen. Ze zijn rauwer, eerlijker, dichtbij en je weet wat je zingt.”

Kan je dat perfecte plaatje niet zijn
Verder kijken dan de buitenkant, dat laat het nummer horen. Het is een kerstnummer dat schuurt en ook wijst op de verborgen pijn, maar wel op een manier dat je het nummer keer op keer wilt blijven beluisteren. Als samenleving kunnen we wel naast elkaar leven, maar dat betekent niet altijd dat we met elkaar leven. Hierdoor kunnen we ons met name met de feestdagen alleen voelen. 

Bekende Nederlanders
Initiatiefnemer Filemon Peroti (G-Time) heeft de all star-formatie Adem Project samengebracht. Dwight Dissels,  Jay Way, William Wixley, Reyer, Christiana Bohorguez (TV programma Beste Singer Songwriter van Nederland), Abigail Martina (The Voice), Roald Schaap, Elvis E, Chesron Sminia (Rechtstaat) en Ann Lee maken onderdeel uit van het bonte gezelschap. 

Adem project wilde niet zomaar een kerstlied of een kersthitje schrijven, maar een nummer met betekenis. In de gesprekken rondom het schrijven van het nummer wilden ze graag naast dat het lied inspireert en bemoedigd ook iets tastbaars doet. Zij hebben contact met Timon gezocht en wilde graag dat de opbrengsten van het nummer ten goede komen voor de kwetsbare jongeren is die zij helpen.

‘Tijdelijk uit huis met Timon’
Timon helpt kwetsbare jongeren o.a. tijdelijke een veilige plek voor hen te bieden. Tjeerd (17 jaar) wordt met zijn broer bij de crisisopvang van Timon geplaatst. Tjeerd wil niet meer thuis wonen, hij houdt het daar niet meer uit.

Hij heeft het gevoel dat zijn ouders hem niet begrijpen. Soms lopen de ruzies thuis zo hoog op dat er sprake is van fysiek geweld. Tjeerd gaat op dit moment niet naar school. Hij blowt veel. Tjeerd woont nu een tijdje bij Timon. Daar werkt hij aan zijn problemen. Ook zijn ouders krijgen begeleiding. Na 1,5 jaar kan Tjeerd doorstromen naar een eigen kamer. Kijk voor meer informatie op Timon.nl

Nummers
Dit najaar bracht het Adem project meerdere nummers uit, zoals Adem – Acoustic Version en No Limit– Acoustic Version met o.a. Montell Jordan. De kerstsingle Echte Liefde verschijnt vrijdag!

 Foto: Adem Project

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals