doodscultuur

Nieuws

05 december 2018 door Dick van den Bos

Peter Schalk over abortus: "We moeten af van de Nederlandse doodscultuur"

SGP-senator Peter Schalk verzet zich in het Reformatorisch Dagblad tegen de doodscultuur in Nederland en hij roept mensen op om deel te nemen aan de Mars voor het Leven. Het is volgens hem ‘bittere noodzaak.’

“Nu de medische mogelijkheden er zijn, grijpt de mens nog veel meer in. De mens der zonde beslist zelf over leven en dood. Als het niet uitkomt, dan wordt het beginnende leven de pas afgesneden. In ons land 30.000 keer per jaar. En als we het leven zat zijn, dan beëindigen we het. Per jaar wordt zo’n 6500 keer euthanasie toegepast. In totaal 36.500 doden, dat is 100 per dag. Ontstellend!”

Hij zegt daarover: “Tegen deze doodscultuur komen de organisaties die de Week van het Leven organiseren in het geweer. Om duidelijk te maken dat elk kind geboren mag worden. Om scherp te laten zien dat ook mensen met een beperking ertoe doen. Om duidelijk te maken dat het leven niet maakbaar is en willekeurig mag worden beëindigd als je het niet meer ziet zitten. Stop de cultus van de dood, laten we eerbied hebben voor het leven.”

Klik hier om het hele artikel te lezen, en de oproep om mee te doen aan de Mars voor het Leven.

Reacties

Mee eens!

We willen alles zelf bepalen, alles zelf meemaken, alles zelf......

Maar dat is een doodlopende weg. Meer zelf, wordt uiteindelijk minder zelf. We raken onze identiteit kwijt, ons geweten stomt af, collectief denken verleden we.

We vallen ten prooi aan de schijnbare maakbaarheid gedachte. Nee, we verliezen successievelijk, ónze eigenheid.
T
Helemaal met U eens Hans. Het is net of de mens zichzelf tot God maakt. En net als in de tijden van Noach komt het van kwaad tot erger. Respect voor de deelnemers aan de Mars voor het Leven!.
Persoonlijk stel ik het leven dat ik ontvangen heb zeer op prijs, ik dank God daarvoor. Ik heb zeer veel eerbied voor het leven van een ongewenst zwangere vrouw, ik gun haar een mooi leven, in sommige extreme situaties ten koste van de foetus. Het kenmerk van een ethisch dilemma is dat je tegengestelde belangen afweegt, hier tussen haar en de foetus. Met een mars met mooie leuzen doet men geen recht in ethische dilemma's. Overigens denk ik dat de SGP wel een punt heeft over de doodscultuur, er wordt te losjes over dood gepraat.
REAGEER

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals
Vakanties
Hier adverteren?

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher