Geloof
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

05 december 2018 door Dick van den Bos

'Godsbrief' van Einstein verkocht voor bijna 3 miljoen dollar

Een handgeschreven brief van Albert Einstein over ‘religie en de Bijbel’ heeft bij een veiling in New York 2,6 miljoen euro opgeleverd. Deze brief, die ‘Godsbrief’ genoemd wordt, beschreef hij in 1954 – een jaar voordat Einstein overleed. Dit schrijft de NOS op haar website.

Deze anderhalve pagina beschouwen velen als een belangrijk document in het debat over wetenschap en geloof. Einstein rekent af met het geloven in God in deze brief. Over de Bijbel zegt hij: "Het woord 'God' is voor mij niets meer dan een weergave en gevolg van menselijke zwakheden. De Bijbel is een collectie van eerbiedwaardige maar primitieve verhalen."

Wie de koper is, is niet bekend.

Klik hier om het hele verhaal te lezen.

Reacties

p
IK heb gehoord dat Einstein aan het eind van zijn leven heeft gezegd dat hij toch in God gelooft. Kan iemand dat bevestigen?

J
Hello Pieter,

Bijbels gezien is hij een `DWAAS`.

WANT:

"Zijn onzienlijke dingen worden, van de schepping der wereld aan, uit de schepselen verstaan en doorzien, beide Zijn eeuwige kracht en Goddelijkheid, opdat zij niet te verontschuldigen zouden zijn....

Zich uitgevende voor wijzen, zijn zij DWAAS geworden."De moderne dwazen SCHREEUWEN het zelfs van " de daken".

J
Deze anderhalve pagina beschouwen velen als een belangrijk document in het debat over wetenschap en geloof. Einstein rekent af met het geloven in God in deze brief.Wat een idioterie! Voor zo iets heb je 3 MILJOEN dollar over!Het zegt trouwens: "Het woord 'God' is VOOR MIJ niets meer dan ...`Hij rekent dus NERGENS mee af! Het is ZIJN PERSOONLIJKE mening!Ik geef je mijn mening GRATIS!

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Error: could not load events
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Start je gratis maand.