Mooi

04 december 2018 door Redactie

Liefdevolle portretten van jongeren met Down

Fotograaf Brenda Riethoven wil laten zien dat mensen met Down erg sterk zijn. Daarom maakte ze liefdevolle portretten van jongeren met Down. Het resultaat is erg bijzonder.

De 46-jarige Brenda is zelf moeder van een dochter (17) met Down. Ze besloot een fotoreportage te maken. Zo meldt het Algemeen Dagblad.

Vaak worden mensen met Down onderschat, weet Brenda. "Dan vragen mensen aan mij of 'zij' iets wil drinken. Deze serie heb ik gemaakt om te laten zien dat mensen met het Downsyndroom ook serieus zijn en ertoe doen in de maatschappij. Zo willen zij door ons worden gezien. Niet alleen als grapjassen, als knuffelaars of als domme mensen. Nee, het zijn krachtige mensen en dit zijn dito portretten", vertelt ze.

De Haagse fotograaf weet nog niet wat ze met haar fotoreportage gaat doen. "Maar uiteindelijk, in de toekomst, wil ik wel een boek maken.‘"

De serie portretten heet Mi Tresor 21, een mix van de letters in 'trisomie 21', wat staat voor de afwijking in chromosoom 21 die het Downsyndroom veroorzaakt. "Ik heb tien minuten gepuzzeld met die letters. Mijn juweeltjes met Down."

Foto: Brenda Riethoven


Vond je dit een mooi artikel? Dit artikel is powered by Bambr.
Klik hier om meer artikelen op Bambr.nl te lezen.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher