kijkwijzer

Mooi

04 december 2018 door Shehera Vega Sánchez

CDA wil Kijkwijzer nu ook laten zien op Youtube

Met alle tablets, computers en smartphones binnen handbereik is het voor kinderen tegenwoordig erg makkelijk om op Youtube per ongeluk een video met seks en/of geweld te zien te krijgen. Volgens het CDA moet de Kijkwijzer daarom ook toepasbaar gaan worden op online content, zodat ouders hun kinderen kunnen beschermen tegen verkeerde beelden. Dit meldt het AD

Dit is niet de enige verandering die de politieke partij door wil voeren. Het CDA pleit er namelijk ook voor dat de leeftijdskeuring overal voortdurend in beeld zal blijven. Dit geldt ook voor de tv. Op deze manier kunnen ouders op elk willekeurig moment met hun kind meekijken om te checken of wat ze kijken wel geschikt is, aldus Kamerlid Harry van der Molen.

"Mijn zoon van 7 kijkt regelmatig via YouTube naar filmpjes", liet hij weten aan het AD. "Ik kan als ouder moeilijk bepalen of die wel geschikt zijn. De Kijkwijzer is een prima hulpmiddel. Dan kan je even snel over zijn schouder meekijken waar je kind naar kijkt als er geschreeuw uit zijn telefoon of iPad klinkt."


Vond je dit een mooi artikel? Dit artikel is powered by Bambr.
Klik hier om meer artikelen op Bambr.nl te lezen.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals