Bibi

Nieuws

04 december 2018 door Dick van den Bos

Huis dochters Asia Bibi beschoten

De familie van Asia Bibi wordt onophoudelijk achtervolgd en bedreigd sinds Bibi eind oktober is vrijgesproken. Dat schrijft Kerk in Nood op hun website. Het huis waar de dochters woonden is door onbekenden beschoten.

Joseph Nadeem, een Pakistaanse katholiek die de familie onder zijn hoede neemt, vertelt. “Zodra Asia was vrijgesproken moesten wij vluchten. De islamisten zitten achter ons aan en iedere keer als wij merken dat we gevaar lopen vluchten wij onmiddellijk. Wij kunnen zelfs niet naar buiten om levensmiddelen te kopen. Ik ga alleen ’s nachts de straat op en bedek mijn gezicht”, vertelt Nadeem.

Nog altijd heeft Bibi haar dochters nog niet gezien na haar vrijlating. Ze zit ondergedoken samen met haar man.

Nachtmerrie
Ondanks de nachtmerrie waar de familie doorheen moet gaan, zegt een vriend van de familie tegen Kerk in Nood dat ze een buitengewoon krachtige vrouw is. “Zij is een ongelofelijke vrouw. Het mag raar klinken, maar zij is het die ons in deze moeilijke momenten helpt. Zij vraagt ons de moed niet op te geven.”

“Wij wachten erop Pakistan snel te kunnen verlaten en op een veilige plek te kunnen leven. Kerk in Nood was de eerste organisatie die ons gastvrijheid heeft aangeboden”, aldus Nadeem. “Wij hopen dat onze families in Rome Kerst zullen kunnen vieren.”

Klik hier om het hele artikel te lezen

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher