Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

04 december 2018 door Redactie

Is dit de ring van de man die Jezus liet kruisigen?

Een 2000 jaar oude stempelring die 50 jaar geleden werd ontdekt, zorgt opnieuw voor opwinding. Een recent onderzoek heeft de ring mogelijk in verband gebracht met Pontius Pilatus, de Romeinse gouverneur van Judea die Jezus liet kruisigen. 

Volgens Christian Today draagt de ring de inscriptie ‘van Pilatus’ in Griekse letters. Die letters waren bijna volledig vervaagd, maar met een speciale camera werden ze op foto’s leesbaar. 

Koperen ring
Professor Gideon Forster van de Hebreeuwse Universiteit van Jeruzalem ontdekte de koperen ring tijdens een opgraving in de jaren zestig, maar het is pas sinds kort dat onderzoekers gebruik maakte van geavanceerde fotografie, waardoor de inscriptie leesbaar werd. Dat meldt The New York Times.

De krant meldt dat het slechts het tweede artefact is dat in die periode is ontdekt en dat de naam Pilatus draagt.

De locatie van de ontdekking op het fort van Herodes, nabij Bethlehem op de Westelijke Jordaanoever, maakt de aanwijzing des te verleidelijker, omdat Romeinse functionarissen die in Jeruzalem zijn gestationeerd ook op die locatie begraven kunnen zijn.

Reacties

Dat God echt als kind geboren is bij de maagd Maria, aanvaard ik als historisch feitelijk waar en ook als theologisch noodzakelijk. Dat alle spelers in het verhaal echt bestaan hebben, met concrete sporen en getuigenissen, helpt bij het geloof.
De wens lijkt me hier een beetje de vader van de gedachte...

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Error: could not load events
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Bekijk onze abonnementen.