donor

Mooi

04 december 2018 door Shehera Vega Sánchez

Zwangere vrouw vindt enkele dagen voor bevalling stamceldonor: 'Dank U God!

De 36-jarige Susie Rabaca was zwanger van een tweeling toen ze plotseling het verschrikkelijke nieuws kreeg dat ze leukemie had. Een beenmergtransplantatie was het enige dat haar nog zou kunnen redden. Gelukkig kwam de stressvolle periode tot een goed einde, toen ze enkele dagen voor de bevalling een stamceldonor vond.

Susie was al bijna zeven maanden zwanger toen ze werd gediagnosticeerd met acute myeloïde leukemie (AML). Het was een klap in het gezicht voor de aanstaande mama. Susie zou een beenmergtransplantatie nodig hebben om de bloedkanker te bestrijden. Helaas is het erg moeilijk om aan een geschikte stamceldonor te komen.

Be The Match
Bij de website BeTheMatch.com staan zeker 30 miljoen stamceldonors geregistreerd, maar helaas was er niemand geschikt voor Susie. Toch gaf zij de moed niet op. Ze wilde de ziekte overleven, zodat ze voor haar kinderen zou kunnen zorgen.

Als Be The Match geen geschikte donor had, moest ze zelf maar een zoektocht startten, besloot Susie. Via social media deed ze een oproep aan haar contacten om zich aan de melden als stamceldonor. Niet alleen voor zichzelf, maar ook voor de 12.000 andere mensen die een donor nodig hebben.

Geschikte donor
Na haar aangrijpende post registreerden meer dan 50.000 mensen zich bij de database. Het onmogelijke gebeurde en Susie kreeg enkele dagen voor haar bevalling te horen dat ze een geschikte donor hadden gevonden. De transplantatie zal na de geboorte van de tweeling plaatsvinden.

"Met tranen in mijn ogen en mijn hart vol hoop, wil ik zeggen: 'Dank U God!' En dankjewel aan iedereen die ook maar één gebed heeft gebeden voor mij en mijn familie," schreef een dolgelukkige Susie op Facebook. "Ik wil iedereen bedanken, familie, vrienden en zelfs mensen door het hele land die hun support hebben getoond." 

"Maar bovenal wil ik iedereen bedanken die zich heeft opgegeven om een match te zijn. De reis is nog niet voorbij, maar dit is een gigantische stap vooruit!"

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher