pleeggezin

Mooi

03 december 2018 door Shehera Vega Sánchez

Voor mijn pleegouders: 'Door jullie ben ik geworden wie ik nu ben'

Dertig jaar geleden werd Bas als kleuter opgenomen in het gezin van Carla en Paul. Om hen te bedanken voor al hun werk en liefde, heeft de inmiddels volwassen Bas een brief geschreven aan zijn pleegouders, zo meldt de Libelle.

Kindertehuis
Toen de biologische moeder van Bas niet meer voor hem kon zorgen, kwam hij op 3-jarige leeftijd in een kindertehuis terecht. Hier leerde hij Carla kennen. "De band tussen ons was zo goed dat je stopte met werken op de groep en mij via de goedkeuring van mijn biologische moeder en de pleegzorgorganisatie in je gezin opnam", schrijft Bas.

'Met Carla kon en kan ik altijd praten, over liefdes, school, toekomst, kleren'

Toen Carla en haar man Paul enige tijd later een zoon en dochter kregen, was Bas voor hen als een grote broer. Bas is dankbaar voor alle hulp die hij van Carla heeft gekregen. "Met Carla kon en kan ik altijd praten, over liefdes, school, toekomst, kleren. Ze had altijd goede adviezen en bleek vaak ook gelijk te hebben", vertelt hij.

Verbouwing
Ook Paul zorgde dat Bas nooit iets tekort kwam. Zelf toen Bas jaren later ging samenwonen stond hij klaar om te helpen met alle verbouwingen. Nu, dertig jaar later, heeft Bas zijn eigen gezin, maar Paul en Carla zijn nog steeds aanwezig in zijn leven. Bas: "Een lieve vriendin, een kleuter, een baby en een hond verder zitten we nog steeds met Sinterklaas en kerst bij elkaar."

'Ik kon me geen beter pleeggezin wensen en ik heb geluk gehad'

"Ik kon me geen beter pleeggezin wensen en ik heb geluk gehad dat ik hierdoor ben geworden wie ik nu ben. Ik hou van jullie."

Lees de hele brief hier.


Vond je dit een mooi artikel? Dit artikel is powered by Bambr.
Klik hier om meer artikelen op Bambr.nl te lezen.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher